Wellnesshotels in het Sauerland

Het Sauerland is voor Nederlanders en Belgen een ideale vakantiebestemming. Het Sauerland ligt maar op een paar uurtjes rijden, maar biedt toch alles wat je je voorstelt bij een weekendje weg in het buitenland. Het middelgebergte van het Sauerland is een prachtig decor voor allerlei sportieve activiteiten in zowel zomer als winter. In de zomer kun je in het Sauerland een weekendje heerlijk wandelen, mountainbiken, motorrijden en fietsen. In de winter is het Sauerland dé omgeving om te skiën, snowboarden, langlaufen, sleeën en het maken van sneeuwwandelingen. En dat allemaal lekker dicht bij huis!

Niets doen kan natuurlijk ook. Niet voor iedereen betekent inspanning tenslotte ook ontspanning. Je kunt het in het Sauerland ook rustig aan doen en het schitterende landschap bewonderen, smullen van gastronomische maaltijden en historische stadjes bezoeken, zoals Korbach en Hallenberg.

Maar er is nog meer te doen in het Sauerland. Of eigenlijk moeten we zeggen ‘niet te doen’. Met name in het Hoch Sauerland kun je namelijk van je weekendje weg gemakkelijk een wellnessweekend maken. In deze regio, waar de bekende toeristenplaatsen Winterberg en Willingen liggen,  zijn er talloze wellnesshotels, waar je tijdens een weekendje weg helemaal tot rust komt in het saunacentrum. De grotere wellnesshotels bieden meestal ook een wellness- en beautysalon. Hier kun je allerlei massages en  beautybehandelingen ondergaan. Het is aan te raden een massage of schoonheidsbehandeling bij een wellnesshotel ruim van te voren te reserveren. Bij voorkeur doe je dat al direct bij je reservering. Het komt vaak voor dat een lastminute reservering niet meer mogelijk is omdat de beautysalon van het wellnesshotel reeds is volgeboekt, juist op het moment dat jij in het hotel verblijft.

Een goede tip is het boeken van een compleet wellnessarrangement. De behandelingen worden dan bij boeking al voor je vastgelegd en je weet van te voren precies waar je aan toe bent. Je kunt dan onbezorgd gaan genieten in je wellnesshotel in het Sauerland.

Voor meer informatie over wellnesshotels kijk je op Hotel4Wellness.nl

Have your say