Welke laptoptassen zijn geschikt voor op reis?

Ga je regelmatig op zakenreis of neem je altijd je laptop mee als je op vakantie gaat, dan is het belangrijk dat je een laptoptas hebt die geschikt is voor langere reizen. De gemiddelde laptoptas is wel geschikt voor een korte reis van huis naar kantoor of naar school en weer terug, maar lang niet alle tassen zijn ook geschikt voor zakenreizen en vakanties. Ga jij een nieuwe laptoptas kopen en moet deze echt geschikt zijn voor op reis? Lees dan in dit artikel aan welke eisen deze laptoptas moet voldoen volgens Bagageonline.

Eis #1: de tas moet stevig zijn

Of je nu met de auto reist of met het vliegtuig naar je bestemming gaat: laptoptassen die je mee op zakenreis of vakantie neemt, moeten echt stevig zijn. Onderweg wordt de tas flink heen en weer geschud en is de kans groot dat er ook nog flink tegenaan gestoten kan worden. Leg je jouw laptoptas bijvoorbeeld in het handbagagevak in het vliegtuig en gaan de tassen schuiven door turbulentie, dan heb je zeker een stevige tas nodig om jouw laptop te beschermen.

Eis #2: de tas moet compact zijn

Het is niet handig als je een laptoptas moet meenemen die veel ruimte inneemt (in de auto, in het vliegtuig, in de trein, et cetera) en die bovendien erg zwaar is door de omvang van de tas. Koop liever een kleinere en compacte tas, die je overal mee naartoe kunt nemen.

Eis #3: de tas moet ruimte bieden voor laptopaccessoires

Een laptoptas voor op reis moet compact zijn, maar dit betekent niet dat er alleen maar een laptop in moet passen. Werk je met een muis, met een toetsenbord of met andere accessoires? Dan is het wel zo handig als deze spullen ook in de laptoptas passen. Passen de spullen niet in de tas, dan moet je een andere tas meenemen of moet je jouw accessoires noodgedwongen thuislaten. Neem je een tas met voldoende ruimte voor jouw accessoires en je hebt dit probleem niet.

Have your say