Waar moet je aan denken bij een vakantie naar Afrika?

Wil jij op vakantie naar Afrika? Dan moet je wel aan meer zaken denken dan alleen het boeken van de reis. Je vakantie naar Afrika reserveren, bij Tenzingtravel bijvoorbeeld, kost je niet zo veel tijd. Het kan zo gebeurt zijn, zeker als je ruim van tevoren boekt. Wij geven je enkele praktische tips.

 

  1. Boek ruim van tevoren

Het boeken van een reis naar Afrika kan zo gebeurt zijn, maar dan moet je wel ruim van tevoren boeken. Het is namelijk zo dat de vluchten naar Afrika vrij snel vol zijn en dat de hotels ook al snel geen kamers meer vrij hebben. Afhankelijk van waar je precies naartoe wilt kan het nodig zijn om wel 8 maanden van tevoren te reserveren.

 

  1. Regel de nodige inentingen

Als je op vakantie naar Afrika gaat, dan is het heel goed mogelijk dat je inentingen nodig hebt. Dit is om te voorkomen dat je ziek wordt tijdens of na je vakantie in Afrika. Je kunt bij je huisarts navragen welke vaccinaties er nodig zijn. In de meeste gevallen moet de vaccinatie worden besteld, dus regel dit ruim op tijd. Vaak wordt de inenting door de assistente) gegeven, maar de huisarts kan dit ook zelf doen.

 

  1. Voldoende geld voor tijdens je reis

Houd er rekening mee dat niet alleen de reis naar Afrika zelf betaald moet worden, maar dat je daar ook nog geld uit moet geven. Je moet immers eten en drinken, bijvoorbeeld, en het is logisch dat je ook wilt deelnemen aan safaritochten en andere leuke excursies. Het is goed om per persoon 50 euro per dag te reserveren.

 

  1. Check je activiteiten

Heb je duidelijke plannen voor tijdens je vakantie in Afrika? Zoek dan van tevoren uit of je de activiteiten moet reserveren. Wil jij bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Robbeneiland of wil je bij Plennetberg Bay deelnemen aan de Walvis tocht? Dan moet je dit al weken van tevoren reserveren. Dit moet je dus eigenlijk al doen als je nog thuis bent. Het zou zonde zijn als je plannen in het water vallen doordat je bent vergeten te reserveren.

Have your say