Veilig op reis met de auto

In de vakanties kiezen weer veel mensen ervoor om op reis te gaan met de auto. De auto is namelijk gemakkelijk omdat je zelf kiest wanneer je bijvoorbeeld wilt stoppen en je als het ware zelf controle hebt. Een nadeel zijn de file’s, maar gelukkig kun je de file’s mislopen door op een goede tijd te vertrekken. Steeds meer mensen kiezen voor het reizen met de auto, maar hoe ga je precies veilig op reis?

Regels per land

Het hebben van de juiste producten is erg belangrijk. Per land gelden verschillende regels over wat verplicht is. Een gevarendriehoek, veiligheidsvestjes en een verbanddoos is altijd handig om bij je te hebben. Stel dat je pech krijgt onderweg is het erg fijn om dit bij je te hebben. Ongelukken kunnen op deze manier voorkomen worden.

Algemene check

Voor je op vakantie gaat is het ook verstandig om te kiezen voor een auto-check. Dit kan je laten doen bij een garage. Soms is het nog niet te merken dat een bepaald onderdeel toe is aan vervanging of dat iets kapot is. Je wilt in een vreemd land absoluut geen autopech hebben. De garage controleert alle belangrijke punten waardoor je veilig de weg op kan. Als je van plan bent om bijvoorbeeld in de bergen te rijden, laat dit dan weten aan de garage.

Een ander belangrijk punt van de auto zijn de banden. Deze moeten ten eerste goed zijn opgepompt. Het is niet alleen slecht om met een lege band te rijden, maar dit kost bovendien ook veel meer brandstof waardoor je weer meer geld kwijt bent. Check daarnaast altijd even of de banden nog van goede kwaliteit zijn of dat je beter voor de vakantie nieuwe banden kunt kopen. Nieuwe banden kunnen je makkelijk vergelijken en kopen op de website van Tirendo.

Navigatie

Ten slotte is het verstandig om natuurlijk altijd een kaart bij je te hebben. Een TomTom is ook mogelijk, maar hier kan natuurlijk altijd iets mee gebeuren. Overzichtskaarten van de meest voorkomende landen zijn gratis te krijgen bij een winkel van de ANWB.

Have your say