Varen in Venetië

Een van de steden die het meest tot de romantische verbeelding spreekt is het Venetië. Je ziet hier geen auto’s, maar enkel en alleen gondels, watertaxi’s en mooie boten. Venetië is gelegen in het noorden van Italië en heeft diverse bezienswaardigheden die je zeker eens bezocht moet hebben tijdens een vakantie in Italië.

Het openluchtmuseum van Italië

Venetië kan ook wel gezien worden als een soort openluchtmuseum. Zo vind je er kanalen en romantische bruggetjes. Verder vind je hier ook mooie en statige pleinen. De rijke koopmanshuizen uit het verleden mogen zeker niet vergeten worden.

Het is daarom de moeite waard om te ontdekken wat deze stad voor jou in petto heeft.

Het mooiste plein van de stad

Piazza San Marco is het mooiste plein van Venetië. Zo kun je hier de grote kathedraal van Venetië vinden, de San Marco Basiliek. Beklim ook eens de Campanile van Venetië. Vanaf een hoogte van 100 meter heb je hier een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. Op het plein is verder voldoende gelegenheid om lekker een hapje te kunnen eten en wat winkeltjes te bezoeken.

Ervaar de Rialtobrug

De Rialtobrug is de bekendste en oudste brug van Venetië. De brug ligt er al sinds de 12e eeuw en heeft een rijke geschiedenis. Maak ook eens een uitstapje naar San Giorgio Maggiore. Dit eiland maakt ook onderdeel uit van Venetië. De kerk is het meest bekende bouwwerk van dit eiland. Verder kun je hier ook prima terecht bij het openluchttheater, of het klooster bezoeken.

Vraag je partner ten huwelijk

Overweg je al geruime tijd om je partner ten huwelijk te vragen? Doe dit dan in deze stad! Boek vandaag nog een goedkoop vliegticket via cheaptickets.nl naar deze romantische vakantiebestemming.

Have your say