Vakantie in het kleinste land ter wereld

In je vakantie een bezoek brengen aan het kleinste land ter wereld? Het kan als je in Italië op vakantie bent. Vaticaanstad is het kleinste staatje ter wereld en wordt geregeerd door de Paus. Zelden zul je zoveel historische pracht hebben gezien, als tijdens een bezoek aan Vaticaanstad.

Vaticaanstad, het bolwerk van het katholieke geloof
Vaticaanstad is het domein van de paus. Het staatje heeft zo’n 826 inwoners. De meeste mensen die er wonen, zijn non, monnik, priester of kardinaal. Uiteraard maakt ook de befaamde Zwitserse garde deel uit van de inwoners van Vaticaanstad. Wellicht heb je de film ‘The Davinci Code’ gezien? Daar komen ze ook in voor. De Vaticaanse nationaliteit kun je alleen krijgen door naturalisatie.

Wat maakt Vaticaanstad zo bijzonder?
Bijzonder aan Vaticaanstad is dat het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als pelgrim of toerist heb je toegang tot prachtige historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Sint-Pietersbasiliek, het Sint-Pietersplein en de Sixtijnse Kapel. Het is de bekendste kerk in Rome en is vooral bekend vanwege de plafondschildering van Michelangelo. De bekendste plafondschildering is ‘De schepping’.

Wil je tot rust komen in Vaticaanstad? De Vaticaanse tuinen zijn hier uitstekend geschikt voor. Ze zijn een oase van rust in het toeristische Vaticaanstad. Het heeft een oppervlakte van zo’n 23 hectare. Je kunt de tuinen alleen bezoeken door vooraf te reserveren.


Een spirituele ervaring in Vaticaanstad
Overtuigd? Boek dan een weekend naar Rome en breng tijdens je citytrip een bezoek Vaticaanstad. Je zult ongetwijfeld met een spirituele ervaring huiswaarts keren. Zelfs iemand die niet religieus is, zal beamen dat Vaticaanstad een bijzondere indruk zal achterlaten.

Reserveer online je vliegtickets, boek een hotel en beleef met je partner een fantastische tijd in Vaticaanstad.

Have your say