Tips voor een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland

Een reis naar Australië en Nieuw-Zeeland, welke reisliefhebber heeft die landen niet op zijn lijstje staan? Twee grote landen, waar je waarschijnlijk de tijd of het geld niet voor hebt om elke uithoek te kunnen ontdekken. Lees daarom hier de highlights van Australië en Nieuw-Zeeland, zodat je in ieder geval de meest prachtige en spectaculaire bestemmingen ontdekt aan de andere kant van de wereld.

Great Barrier Reef
Een rondreis Australie is niet compleet zonder het grootste koraalrif ter wereld te hebben bezocht: de Great Barrier Reef. Het koraalrif is zo groot, dat het zelfs vanuit het heelal zichtbaar is. Het strekt zich uit over meer dan 2000 kilometer. Absoluut een paradijs als je van duiken houdt.

Lord Howe Island
Dit prachtige, afgelegen eiland van Australië staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, maar is nog niet ontdekt door de toeristen. Het is echt een paradijsje en wordt ook wel de ‘Galapagos van Australië’ genoemd. Je vindt er zeldzame planten, vogels en zeedieren en je hebt er adembenemende uitzichtpunten.

Great Ocean Road
De Great Ocean Road in Australië is één van de mooiste kustroutes ter wereld. De weg heeft een lengte van 240 kilometer. Met name de stukken tussen Lorne en Apollo Bay en tussen Port Campbell en Peterborough zijn fantastisch. De weg loopt hier enkele meters van de oceaan langs hoge kliffen en steile rotsen, werkelijk geweldig.

Queenstown
Tijdens een rondreis Nieuw-Zeeland is Queenstown absoluut een bezoek waard. Deze stad heeft een unieke ligging aan het heldere Wakatipumeer tussen de hoge bergtoppen. Je kunt allerlei extreme sportactiviteiten beoefenen, zoals bungeejumpen, paragliden, jetboaten en wildwaterraften.

Doubtful Sound
De diepste fjord in het Fiordland National Park in Nieuw-Zeeland is de Doubtful Sound, met een diepte van 421 meter. Het is een aanrader om een cruise te boeken langs deze fjord. Vanaf de boot ervaar je een prachtig landschap om je heen en wie weet spot je nog een dolfijn of een zeehond onderweg.

Als je overweegt om een rondreis door Australië of Nieuw-Zeeland te boeken, dan moet je eigenlijk beide landen combineren. Elk land heeft weer totaal wat anders te bieden. En eenmaal aan de andere kant van de wereld, kun je het maar beter in één keer goed doen, toch?

Have your say