Tips voor een goedkope skivakantie

Heerlijk besneeuwde bergen, een lekker zonnetje en après-ski, allemaal ingrediënten voor een heerlijke skivakantie. Maar lekker skiën kost ook veel geld, daarom hier een aantal budget tips.

skigebied

 1. Skikleding
  Het is natuurlijk leuk om  in die super hippe outfit op de piste te verschijnen, maar dat is niet nodig.  Ten eerste kost het veel geld om nieuwe kleren te kopen en ten tweede ga je er niet beter van skiën. Ben je opzoek naar skikleren kijk dan eens op marktplaats of leen kleding van bekenden.  Warme vesten en truien heb je meestal nog wel in je kast liggen. Zorg er wel voor dat je kleding goed passend is.
 2. Bestemming
  Het is natuurlijk leuk om naar bekende en hippe skigebieden in Frankrijk, Oostenrijk en Italië te gaan, maar deze zijn erg duur.  Wil je goedkoper skiën, kijk dan eens naar skigebieden in bijvoorbeeld Tsjechië, Polen of Duitsland, deze gebieden zijn vaak stukken goedkoper.
 3. Periode/duur
  Kijk naar de periode, je kunt ook een weekend gaan skiën in plaats van een week. Ga bijvoorbeeld een weekendje naar Winterberg. Scheelt ook nog veel in de brandstofkosten. Vaak is skiën buiten het hoogseizoen ook een stuk goedkoper, denk hierbij bijvoorbeeld aan januari.
 4. Huren
  In bijna elk skigebied vind je skiverhuur bedrijven, hier kun je vaak goed materiaal huren tegen een goede prijs. Als je maar een week per jaar gaat skiën kun je ook prima schoenen  en ski’s huren.  Staan ze thuis ook niet in de weg. Bij de verhuur hebben ze meestal ook helmen en brillen.
 5. Vergelijk de prijs van skipassen
  Kijk thuis al eens naar de prijzen van skipassen, dan kom je ter plaatse niet voor een verassing te staan. Vaak kun je ervoor kiezen om een pas voor een bepaald gedeelte van het gebied te kopen, deze kun je meestal nog uitbreiden.  Dat is vaak goedkoper. Kijk hier eens om de prijzen te vergelijken.
 6.  Accommodatie
  Kies voor een accommodatie die een stukje van de piste afligt. In de meeste skigebieden kun je je auto gratis parkeren of gaat er een bus naar de piste. Kies voor een appartement en doe zelf boodschappen in plaats van een hotel. Zorg ook voor lunchpakketjes, dan hoef je niks op de piste te kopen.

Een laatste tip om te besparen op je reis is door je vakantie te vergelijken op Verstandig-vergelijken.nl!

Geniet van je skivakantie met deze tips!

Have your say