Parkeren rondom vliegvelden doe je zo

Als je op reis gaat met het vliegtuig wil je natuurlijk je auto parkeren bij het vliegveld. Dit is wel zo gemakkelijk. Parkeren kan een dure aangelegenheid zijn, vooral wanneer je voor een langere tijd gaat parkeren, daarom doe je er goed aan om te kijken bij verschillende parkeerbedrijven rondom de vliegvelden.

Gelukkig zijn er vele parkeerbedrijven rondom vliegvelden. Deze bieden parkeerplaatsen aan voor soms wel de helft van de prijs.. Dit kan je zo honderden euro’s schelen wanneer je van plan bent om wat langer op vakantie te gaan.

In het algemeen heb je de keuze uit 2 soorten parkeerservices, valet parkeren en shuttle parkeren. Maar wat zijn de verschillen eigenlijk?

Valet parkeren: ga je op reis en wil je je geen zorgen maken over het parkeren van je auto? Laat je auto dan gewoon door een chauffeur parkeren. Het concept valet parkeren is over komen waaien uit Amerika. Waar het zogenaamde valet parkeren al een langere tijd gemeengoed is. Je rijdt gewoon naar de vertrekhal van het vliegveld, daar staat een chauffeur voor je klaar. Het enige wat je hoeft te doen is je bagage meenemen naar de incheckbalie, het parkeren wordt voor je gedaan. De voordelen hieraan zijn dat het parkeren een stuk minder tijd kost, je stapt immers uit bij de vertrekhal. Ook is het een stuk gemakkelijker, je hoeft minder lang met je bagage rond te lopen dan wanneer je voor shuttle parkeren kiest.

Shuttle parkeren: de andere optie is shuttle parkeren. Shuttle parkeren houdt in dat je zelf je auto parkeert, waarna je met een shuttlebus vanaf het parkeerterrein naar de vertrekhal rijdt. Wil je dus zo goedkoop mogelijk parkeren bij Schiphol? Dan moet je kiezen voor shuttle parkeren. Shuttle parkeren is namelijk bijna altijd goedkoper dan valet parkeren. Het kan zo zijn dat je iets langer onderweg bent, je rijdt namelijk met een shuttlebus vanaf het parkeerterrein naar het vliegveld. Daarentegen heb je wel de zekerheid dat je auto goed geparkeerd staat. Je hebt je auto immers zelf geparkeerd.

Have your say