Op vakantie in Limburg: aanraders

Als God in Limburg …

Glooiende heuvels, verscholen Mariabeeldjes langs kronkelende paadjes, velden vol met asperges en terrasjes waar het plaatselijke bier rijkelijk vloeit. Wie in Limburg vertoeft die heeft het goed en deze provincie bewijst dat ‘lekker weg in eigen land’ een uitspraak is die iedere reiziger eens ter harte zou moeten nemen. Maar wat zijn nu de leukste plekken in Limburg om te bezoeken?

Maastricht

Een van de hoogtepunten van een vakantie in Limburg is een bezoekje aan Maastricht. Geniet op het Vrijthof van de Limburgse gastronomie, wandel over de Sint Servaasbrug, slenter langs de boetiekjes in de Stok- en Rechtstraat en bezoek een van de vele musea, zoals het Bonnefantenmuseum of de Schatkamer van de Sint-Servaasbasiliek.

Arcen

Wie van het Bourgondische leven houdt, die mag Arcen niet overslaan. Dit vestingstadje aan de Maas bevindt zich midden in het Limburgse aspergegebied. Wandel door de kasteeltuinen of langs de Maas om vervolgens op een gezellig terrasje je honger te stillen met lokale asperges. Heb je ook nog dorst? Dan les je deze in de Hertog Jan Brouwerij of Graanbranderij de IJsvogel.

Fietsen en wandelen

Wie te veel gesnoept heeft van asperges of Limburgse vlaai, die kan hierna wel wat beweging gebruiken. Niet voor niets is dit de fiets- en wandelprovincie per uitstek. Zo is er rondom het Vierlandenpunt een vierlandenwandeling, voor caféliefhebbers een Gulpener caféroute of fiets eens naar t Hijgend Hert, dé berghut van Nederland!

Plus …

Maar Limburg heeft veel meer te bieden, denk aan de Valkenburgse grotten, Dierenpark GaiaZOO in Kerkrade, de mergelgrotten, de vele thermen en talloze historische plaatsjes, zoals het witte stadje Thorn. Wil je zo veel mogelijk zien? Dan is een stacaravan huren in Limburg een goede optie, als uitvalsbasis om deze provincie te verkennen!

Have your say