Ontdek en laat je inspireren door Azië

Azië is een ongelooflijk veelzijdig continent met een hele hoop culturen, geschiedenis en ook heel veel verschillende natuur waar je mond van open valt. Maar waar moet je nou écht geweest zijn? De volgende vijf landen moet je echt bezoeken als je richting Azië vertrekt.

1. Maleisië
Aan Maleisië denkt je misschien wat minder gauw bij een bezoek aan het Aziatische continent, maar ook dit land is echt prachtig en zeker een rondreis waard. Ontdek bijvoorbeeld de hoofdstad Kuala Lumpur of ga het binnenland in richting de Cameron Highlands waar thee verbouwd wordt. Ook leuk is een tochtje over de Kinabatangan rivier. Aan de oevers lopen een heleboel dieren rond zoals olifanten en orang-oetans.

2. Japan
Bij Japan denken de meeste mensen al gauw aan Tokio en dat is ook een fantastische stad, maar je moet ook echt het binnenland in! Maak een rondreis door Japan en ontdek de mooiste plekjes, zoals een klimtocht naar de top van Mount Fuji, bewonder het indrukwekkende Samurai-kasteel in Himej of wandel door de straten van Osaka.

3. Vietnam
Vietnam is een uitgestrekt land van vol met geschiedenis en rijstvelden en ook dit land is echt een rondreis waard. Ontdek een heel string aan rijstvelden in Sapa waar je zelfs trektochten kan maken door de velden en dorpjes er omheen. Voor het echte Vietnamese straatbeeld bezoek je de hoofdstad Hanoi met zijn chaotische straatjes, diverse musea en een waterpuppet show, Voor je het weet sta je met de locals te straatbarbecueën!

4. Filipijnen
De Filipijnen zijn een stuk minder toeristisch dan bijvoorbeeld Indonesië en Thailand, maar zeker net zo mooi en bewonderenswaardig. Naast liggen op het strand van Boracay, wat natuurlijk wel een aanrader is met dat prachtige blauwe water, is het ook aan te bevelen om de rijstterrassen in de Cordilleras regio te bezoeken en de hoofdstad Manila een bezoekje te brengen.

5. Taiwan
Ongeveer ter hoogte van het Chinese Hong Kong ligt het eiland Taiwan. Dit land heeft alles: een moderne hoofdstad, het adembenemende binnenland en schitterende stranden. Zo moet je Taipei zien wat een typische Aziatische stad is met hoge wolkenkrabbers en chaos op de weg. Zo is de wijk Ximending erg leuk om doorheen te lopen en ook de night market van Taipei mag je echt niet missen! Een must see in het binnenland zijn de Alishan bergen en ontdek de onderwaterwereld van het eiland in Kenting.

Have your say