Onmisbare plekken in het prachtige Portugal

Wanneer je op zoek bent naar een gevarieerde vakantie, is Portugal zeker een oplossing om naar toe te gaan. Met haar prachtige stranden, droge gebergtes en lieflijke steden is deze zonnige zomerstad een absolute must-go. Je vindt er van alles, er is voor ieder wat wils.

Steden 
Voor de echte stedenliefhebbers zijn Lissabon en Porto niet te missen. Lissabon is een prachtige, oude stad gelegen op zeven heuvels. Op diverse stukken in de stad heb je een fantastisch uitzicht op rivier de Taag. De verschillende wijn- en eetbarretjes zorgen ervoor dat je je helemaal thuis voelt.Ook Porto is een prachtstad. Deze oude stad staat vooral bekend om haar kleine, gezellige straatjes. De oude gebouwen passen perfect in dit sfeervolle beeld en de mensen zijn er vriendelijk en gastvrij. Het oude centrum genaamd Ribeira staat vanaf 1996 op de werelderfgoedlijst en dat is zeker niet voor niets.
974cd34b1c918708888c5d593a3ef2ce
Bron afbeelding: Pinterest

Strand
Wanneer je een strandvakantie wil, dan is Portugal ook de juiste plek om naar toe te gaan. Vooral het zuiden, de Algarve, van het land is erg in trek. Faro, waar ook het vliegveld gelegen is, is een prima plek om mee te beginnen. Vlak naast de stad liggen prachtige stranden en een haven, waar de vis vers wordt gevangen.

Een auto huren in Portugal is zo handig en zo gebeurd: vanaf Faro is het gemakkelijk rijden naar Portimao, een plek met oneindige rotsen en een blauwe zee. Het uitzicht is er adembenemend. Voor net een beetje extra kan men naar Sagres, ook wel ‘het einde van de wereld’ genoemd. Vanaf daar heb je bijna een 360 graden uitzicht met alleen maar water. Dit is het meest zuidelijke punt van Europa. Portugal is een land met veel wonderschone parels die allemaal staan te trappelen om ontdekt te worden.

Have your say