Natuurrijk Costa Rica ontdekken

Boek een veelzijdige vakantie naar Costa Rica

Costa Rica is een schitterend land wanneer je een liefhebber bent van een mooie natuur. Wist je dat ruim een kwart van het land behoort tot beschermd natuurgebied? De natuur is hier ontzettend veelzijdig. Zo heb je er bijvoorbeeld tropisch regenwoud, maar je vindt er ook schitterende baaien en een zeer uitgebreide flora en fauna. Er zal dus geen moment zijn dat jij je aan het vervelen bent.

Talloze diersoortenteokan

Tijdens een vakantie in Costa Rica kun je kennis maken met talloze kleurrijke dieren. Zo vind je er bijvoorbeeld apen, kikkers, papegaaien en luiaarden. Het tropisch regenwoud is dan ook zeker aan te raden om een bezoek aan te brengen tijdens een verblijf in Costa Rica. Je zult er je ogen uitkijken en je verwonderen over al het natuurschoon dat er in het land te vinden is.

Een gastvrije bevolking en lekker eten

Het land heeft echter meer te bieden dan alleen een mooie natuur. De mensen in het land zijn bijvoorbeeld erg gastvrij richting toeristen. Familie is erg belangrijk in dit land. Datzelfde geldt ook voor lekker eten. Eten in Costa Rica is erg smaakvol. Bonen, mais en rijst zijn ingrediënten die in elk gerecht wel terug komen. Het nationale gerecht van Costa Rica is Casado. Het wordt vaak geserveerd met roerei en zure room.

Festivals en evenementen

Festivals en evenementen maken ook deel uit van Costa Rica. Deze worden volop georganiseerd in het gehele land. In het nationale park Monteverde worden bijvoorbeeld in de maand augustus diverse kamerstukken gespeeld. Zeker aan te raden om eens mee te maken! Wanneer je een vakantie naar Costa Rica boekt in de zomer, houd er dan rekening mee dat het er 8 uur vroeger is als in Nederland.

Have your say