De mooiste wintersportlocaties voor het komende wintersportseizoen

Wat heb je nodig om een onvergetelijke wintersportvakantie mee te maken? In de eerste plaats heb je dan natuurlijk een goede locatie nodig met veel sneeuw. Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat je er de perfecte beleving kan hebben. Daarom moet een locatie natuurlijk veel meer hebben dan alleen maar goede sneeuw. Daarom zijn de volgende plekken zeker aan te raden als bestemming voor je komende wintersport.

Voss in Noorwegen
Wintersport vakantie in februari vieren betekent dat je ook wat anders met de bestemmingen moet omgaan. Dat kan je bijvoorbeeld doen door voor Noorwegen te kiezen. De landen in Scandinavië zijn de laatste jaren sterk in opkomst als het om wintersportreizen gaat. Hoewel ze altijd al geschikt waren zijn ze als het ware herontdekt. Misschien wel de beste plek van allemaal ligt in Noorwegen. In Voss vind je namelijk misschien wel de beste sneeuw van Europa in de maand februari. Er is dus eigenlijk niets wat je tegen kan houden om juist dit gebied eens een kans te geven.

Les Arcs in Frankrijk
Dat een gebied populair is betekent natuurlijk niet dat je niet moet gaan. Sterker nog, het is natuurlijk niet voor niets zo populair. Een goed voorbeeld hiervan is het Franse Les Arcs. Dit gebied geldt jaar na jaar als één van de meest aantrekkelijke gebieden in de maand februari om naartoe te gaan om even lekker een week te kunnen skiën of snowboarden. Dit zal ook de komende jaren nog wel het geval blijven. Dat komt bijvoorbeeld doordat er een dik pak sneeuw gegarandeerd is. Hoe beter de sneeuw, hoe interessanter het is om er naartoe te trekken.

Val di Fassa in Italië
Wil je naar een gebied waar het net iets rustiger is? Dan is het aan te raden om voor de Dolomieten in Italië te kiezen. Met name Val di Fassa is heel interessant als je in februari een redelijk gebied zoekt om in alle rust te kunnen skiën met het hele gezin. Bovendien is de plek ook geschikt om gewoon even lekker ontspannen vakantie te kunnen vieren. Je hebt dus dubbelop plezier van deze keuze. Vaak zijn de prijzen ook nog goed, dus je kunt er al tegen weinig kosten naartoe.

Have your say