Misverstanden over reisverzekeringen

Ga je meer dan 2 weken per jaar op vakantie? Dan is het raadzaam om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Verzekerd bij HEMA zou hierin een goede keuze kunnen zijn. Het is financieel aantrekkelijk, want voor slechts een paar euro per maand ben je goed verzekerd; ook als je een weekendje weggaat of een overnachting boekt ergens in Nederland. Er bestaan flink wat onduidelijkheden en misverstanden als het gaat om reisverzekeringen. Hieronder staan de 4  grootste misverstanden over reisverzekeringen op een rijtje.

1. Een reisverzekering heeft geen maximale reisduur
Er wordt vaak aangenomen dat je met een doorlopende reisverzekering voor een onbepaalde periode achter elkaar kan reizen, maar er zit altijd een limiet op. Bij HEMA kan je bijvoorbeeld 60 dagen achtereenvolgend op reis. Bij sommige verzekeringen kun je de dekking uit breiden bij een langere vakantie. Houd hiervoor rekening met een kleine toeslag op de premie.

2. Medische kosten in het buitenland worden altijd vergoed
Medische kosten die je maakt in het buitenland worden niet volledig vanuit de basiszorgverzekering vergoed. Hiervoor wordt de Nederlandse kostprijs gehanteerd. Daarom is het belangrijk om een dekking voor medische kosten in het buitenland toe te voegen aan je reisverzekering, afhankelijk van het type reis dat je gaat maken.

3. Een reisverzekering dekt alle vormen van schade
Niet alle kosten die je maakt na diefstal of een ongeval worden vergoed vanuit de reisverzekering. Er zijn altijd uitzonderingen. Lees daarom goed de polisvoorwaarden, voordat je een reisverzekering afsluit en sluit zo nodig aanvullende dekkingen af.

4. Een reisverzekering kent standaard werelddekking
Veel mensen denken dat een reisverzekering standaard werelddekking kent, maar dit is onjuist. Vaak valt Europa onder de standaard dekking en betaal je extra als je buiten Europa reist. Kijk goed in de voorwaarden welke Europese landen er precies onder de Europa dekking vallen, want bijvoorbeeld Egypte, kan ook binnen de Europa dekking. Reis je buiten Europa en ga je bijvoorbeeld naar Zuid-Afrika op vakantie? Kies dan altijd voor een werelddekking.

Verzekerd voor een onbezorgde vakantie
Kortom, wil je onbezorgd op vakantie in binnen- of buitenland? Sluit dan een goede reisverzekering af. Door een reisverzekering af te sluiten, kun jij een prettige onbezorgde vakantie tegemoet gaan. Welke dekkingen heb jij nodig voor je eerstvolgende vakantie? Stel zelf je dekking samen, zodat jij je reis goed verzekerd kan beginnen. Maar bedenk wel goed: Voorkomen is altijd beter dan genezen, bescherm je spullen altijd goed met een stevige reistas of koffer.

Have your say