Met kerst naar Berlijn

Een bijzondere stad in Europa is Berlijn. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en is alleen daarom al een must go voor iedereen die van steden en historie houdt. Het leuke aan Berlijn is dat het vanaf Nederland goed en snel te bereiken is. Het ligt er natuurlijk aan vanaf waar je in Nederland vertrekt, maar je bent al tussen de vier en zes uur in de hoofdstad van Duitsland.

Kerstmis vieren in Berlijn
De grote stad is de ideale plek om de komende kerst te vieren. Het kan aardig koud worden in de winter in Berlijn, maar onder andere daarom heb je er sneller een kerstgevoel dan in veel steden in ons land. Daarnaast zijn er rondom de feestdagen tientallen kerstmarktjes en kramen te vinden, kun je overal een goede kop glühwein drinken en kun je schaatsen op de grote schaatsbaan op Alexanderplats. Alle winkels en restaurants zijn in kerstthema en overal zijn lekkere dingen te eten en te drinken. Kerst vieren in Berlijn kan alleen daarom al eens een goede afwisseling zijn van de standaard feestdagen in Nederland.
459854153
Grote historie
Wanneer je tijdens de feestdagen dan toch in Berlijn bent, kun je meteen genieten van de prachtige geschiedenis van de stad. Maak een winterse wandeling langs de East Side Gallery, de overblijfselen van de Berlijnse Muur, ga vintage shoppen en warme chocolademelk drinken in het populaire Mauerpark of bezoek het indrukwekkende monument Checkpoint Charlie. Er is in Berlijn zoveel te doen en te zien, dat je zelfs na een paar dagen nog niet genoeg hebt van de stad. De beste manier om de stad te verkennen is door een fiets te huren of om flinke afstanden te wandelen. Zo ontdek je nóg meer van de stad dan de reisboekjes je doen vertellen.

Have your say