Leuke ideetjes om je vakantieherinneringen en vakantiefoto’s te bewaren

In deze digitale tijden hebben we allemaal onze smartphone en tablet, en daar maken we allemaal ook heel graag gebruik van om leuke momenten op bast te leggen. Maar na de vakantie gebeurt het regelmatig dat de foto’s gewoon op de telefoon staan. Terwijl je eigenlijk een heleboel andere leuke dingen kan doen om de herinneringen te bewaren. Zou het bijvoorbeeld niet leuk zijn als je de foto’s echt In je handen zou kunnen nemen en op andere manieren je herinneringen zou kunnen herbeleven? In deze blog wil ik je laten zien wat de mogelijkheden zijn die je kan doen met je leuke vakantieherinneringen.

Vakantiemagazine of reisdagboek
Een reisdagboek is een heel mooi alternatief voor het gewone fotoboek.
In een vakantiemagazine of reisdagboek kun je namelijk al je persoonlijke ervaringen in kwijt. Behalve de foto’s kun je daar ook je leukste verhalen en herinneringen neer schrijven. Om het allemaal overzichtelijk te maken en nog leuker te maken kan je verschillende lay-outs gebruiken. Een reisdagboek heeft het voordeel dat je het zo persoonlijk kan maken als je zelf wilt natuurlijk.

Wereldkaart
Heb je al vaak gereisd, dan zou je een wereldkaart of scratch map kunnen ophangen en zou je kunnen aantonen waar je al bent geweest door middel van bijvoorbeeld vlaggetjes te plaatsen. Je kan dan ook meteen aanduiden waar je volgende reis heen zou gaan, dan heb je meteen ook weer wat om naar uit te kijken!

Foto’s aan de wand
Vakantiefoto’s zijn heel geschikt om een lege wand op te fleuren. Heb je één hele mooie foto van de kinderen? Laat deze foto dan afdrukken op canvas, hout, plexiglas of aluminium. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus kies wat het beste in jouw interieur past.

Herinneringen in een potje
Wat ook heel leuk is en dan denk ik vooral aan de kinderen, is om dingetjes mee te nemen vanuit je vakantie en het te bewaren in een kistje of potje. Denk bijvoorbeeld maar als je aan het strand bent en je schelpen gaat rapen of steentjes vind die typisch zijn aan die bepaalde plek. Zo kan je gedurende het jaar toch nog een beetje vakantie gevoel krijgen.

Ik hoop dat ik jullie wat ideetjes heb gegeven om toch nog heel lang na te genieten van die welverdiende vakantie !

Have your say