Kerstshoppen in Genève

Genève is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je een paar dagen wil gaan kerstshoppen. Toch is de hoofdstad van Zwitserland bij uitstek een plek om even helemaal weg te zijn én totaal in kerstsferen te komen. Gezelligheid, romantiek en mogelijkheden te over om geld uit geven: Genève heeft het allemaal!

Reis
Genève is het snelst per vliegtuig te bereiken. Omdat er vanuit Nederland diverse lowcost maatschappijen naartoe vliegen, hoeft een ticket niet veel te kosten, zeker niet als je vroeg van tevoren boekt. De vlucht duurt anderhalf uur en als je een vroege vlucht neemt, heb je de rest van de dag nog om in de stad door te brengen. Vanaf het vliegveld reis je eenvoudig met de trein (station in de luchthaven) naar het centrale station. Vanaf daar loop je in een paar minuten naar het centrum.

Kerstshoppen
Genève is een stad met allure. Aan de centrale winkelstraat Rue du Rhône en de straten daaromheen tref je vooral de bekende, grote ketens en ook de duurdere merken. In het oude centrum en met name in de Carouge vindt je veel aparte designwinkeltjes. Ideaal om wat bijzondere kerstkadootjes te scoren. Vanaf eind november staat de kerstmarkt op de Place de la Fusterie. Geen overdaad, maar lokale ondernemers die in sfeervolle houten huisjes hun waar aan de man proberen te brengen.

Even wat anders? Bind de schaatsen onder, want elke winter is er op de Place du Rhône (naast de kerstmarkt) een openlucht ijsbaan, die gratis toegankelijk is. Zeker in de avonduren is het hier bijzonder gezellig met kerstversieringen en de lichten vanuit de hele stad. Ook is het leuk om door het oude centrum te wandelen en de prachtige versieringen en kerstbomen te bewonderen, om daarna in een gezellig cafeetje met een warme chocolademelk bij te komen.

Have your say