Kamperen in Toscane

Italië is een geliefde vakantiebestemming voor veel mensen. Het land staat bekend vanwege zijn aangename temperatuur en hoge bergen. Het Gardameer is een favoriete vakantiebestemming onder veel kampeerders, maar datzelfde geldt ook voor Toscane. Dit is een streek die je kunt herkennen aan de prachtige zonnebloemen, olijfgaarden en lavendel. Wanneer je een echte levensgenieter bent, is Toscane zeker aan te raden.

De scheve toren van Pisa en Florence

De meest bekende bezienswaardigheid is natuurlijk de scheve toren van Pisa. Toch zijn er in dit stadje ook nog vele andere monumenten te bezichtigen. Je kunt de dag afsluiten door een cafeetje te bezoeken waar je een overheerlijk koel drankje kunt drinken.

Een tripje naar Florence is een must wanneer je in Toscane bent. Jaarlijks wordt de stad door miljoenen toeristen bezocht. Je vindt er een mooie wisselwerking tussen historie, cultuur en architectuur. Een bekende kunstgalerij in Florence is het Uffizi. Ook voor een dagje shoppen kun je in Florence echter goed terecht.

Wandelen bij de Grotta de Vento

Tijdens de zomerperiode kan de temperatuur in Toscane flink oplopen. Een beetje verkoeling zoeken kan dan geen kwaad. Dit kan onder andere gedaan worden bij de Grotta de Vento. Deze liggen in het noorden van Toscane en je vindt hier onder andere stalactieten en stalagmieten. Er zijn verschillende routes die je hier kunt wandelen. Er zal er vast eentje tussen zitten die je aanspreekt!

Genieten aan de kust

Toscane heeft ook een stukje kust. Je kunt deze bijvoorbeeld vinden bij Livorno. De smalle kuststrook hier wordt gekenmerkt door prachtige zandstranden. Wanneer je even een dagje wilt ontspannen is deze bestemming hier uitstekend geschikt voor. Je kunt dit combineren met een bezoek aan de luxueuze badplaats Castiglioncello.

Kortom, Toscane is een uitstekende plek om te verblijven tijdens je vakantie in Italië.

Have your say