Kamperen in Scandinavië

Een onvergetelijke vakantie op het noordelijk halfrond

Voor een unieke reiservaring die jij je hele leven niet meer zult vergeten, kun je uitstekend een vakantie boeken naar Scandinavië. Landen die onder andere tot Scandinavië behoren zijn Zweden, Noorwegen en Finland. Er zijn diverse mogelijkheden om deze landen tijdens je vakantie te doorkruisen. Zo kun je vanaf Denemarken een overtocht maken naar Zweden, zodat je vakantie echt van start kan gaan!

Vrij kamperen

In de landen die tot Scandinavië behoren heb je de mogelijkheid om vrij te kamperen. Dit is zeker aan te raden wanneer je met je caravan of camper een reis maakt door de Scandinavische landen. In veel landen van Europa is dit niet meer mogelijk, maar in deze landen wel. Zo kan het zomaar gebeuren dat je slaapt tussen de rendieren, elanden, beren en wolven. De kabbelende beekjes zorgen echter voor een geruststellend gevoel.

Potvissen en orka’s bekijken

Wanneer je de mogelijkheid hebt, dan moet je zeker een excursie maken de zee op. Je hebt dan de mogelijkheid om potvissen en orka’s van dichtbij te zien. Voor een excursie als deze betaal je rond de € 100,00 en je moet er zeker 6 tot 8 uur voor uit trekken, maar het is zeker aan te raden deze boottocht te maken. Het is een indrukwekkende ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Bezoek de Noordkaap noordkaap mist

Voor een veelzijdige vakantie kun je in Scandinavië uitstekend terecht. Noorwegen is het land van de ongerepte natuur, hoge bergen en fjorden. Zweden is het land van de uitgestrekte naaldbossen, terwijl er in Finland weer heel veel meren te vinden zijn. Wil je het topje van de wereld bereiken? Breng dan een bezoek aan de Noordkaap. Houd er rekening mee dat het er erg fris zal zijn en het er flink kan waaien.

Have your say