Indonesië, ultiem vakantieland

Betaalbaar

Voor menig Nederlander is een rondreis in Indonesië een wens. Toch hoeft het niet bij een droom te blijven, want dit aangename vakantieland ligt dankzij de lage wisselkoers binnen de mogelijkheden.
Indien u kiest voor accommodaties uit de middenklasse, dan zult u al snel merken dat er genoeg overblijft voor vliegtickets naar Jakarta. Bovendien bieden steeds meer luchtvaartmaatschappijen reizen naar Indonesië aan tegen scherpe prijzen.

Natuur

Indonesië, ook wel de gordel van smaragd genoemd, heeft veel te bieden. Het 17.000 eilanden rijke land met een kwart miljoen inwoners heeft een overweldigende diversiteit aan natuur met jungles, hoge bergketens, vulkanen en de mooiste stranden.

Cultuur

De mystieke oosterse symboliek en levenswijze maakt het land bovendien bijzonder interessant op cultureel gebied.
Een aantal van de eilanden, zoals Bali en Java zijn hierdoor populaire toeristische bestemmingen geworden. Zelfs de avonturier komt aan zijn trekken in de bijna ondoordringbare jungles van Borneo en Sumatra.

Bezienswaardigheden

Indonesië is uitstekend geschikt om rond te reizen en zo de talloze bezienswaardigheden te bezichtigen. Dit kan per trein, boot en vliegtuig.
Er staan veel Indonesische monumenten op de Werelderfgoedlijst. Het Tempelcomplex van Borobudur is een must voor de cultuurliefhebber, evenals de Prambanan-tempels, maar ook de nationale parken Ujung Kulon, Lorentz en Komodo zullen na een bezoek onvergetelijke herinneringen blijven.

Klimaat

Indonesië heeft een tropisch klimaat. In het gehele land is de gemiddelde jaartemperatuur van rond de 30 graden Celsius. Hoewel er het hele jaar regen valt is het beter om niet naar Indonesië te gaan tijdens de moessonregen van oktober tot en met april. De beste maanden om te reizen zijn van mei tot en met september.

Have your say