Ik ga op reis en neem mee…

De voorpret van de komende vakantie begint bij het uitzoeken van een bestemming. Wat ook zeker bij de voorpretfase hoort, is het inpakken van de bagage! Bagageonline zet de beste tips voor je op een rij voor een efficiënt ingepakte tas of koffer.

1. Less is more
Niet te veel inpakken heeft te maken met het durven maken van keuzes. De meesten van ons zijn bang dat we een item uit onze garderobe moeten missen als we op reis zijn. Als je het ‘misschien’ nodig hebt, laat het dan zeker thuis! Kies voor kleding die goed te combineren is en tegen een stootje kan. Bovendien kan er op vakantie heus wel een wasje gedraaid worden. Als het even kan, reis dan alleen met een handbagage koffer, bijvoorbeeld van de collectie Samsonite koffers.

2. Kies een lichter alternatief
Een alternatief voor een boek is een e-reader of een tijdschrift, of koop een boek op vakantie. In plaats van een strandlaken neem je sarong mee en in plaats van een volwaardige jas een vest en een dunne regenjas.

3. Kies een goed formaat koffer
Samsonite koffers zijn er bijvoorbeeld in alle soorten en maten. Kies een formaat dat past bij de lengte van de reis. Ga je backpacken? Dan is een zware koffer op wieltjes niet handig. Een te grote koffer vraagt om veel bagage. Bagage die je wellicht niet nodig hebt! Op Bagageonline vind je voor elke reis een perfecte reisgenoot in de vorm van een koffer of tas.

4. Niet meenemen!
Neem niet te veel cosmetica mee. Ook shampooflessen, conditioners en grote flessen parfum nemen te veel ruimte in beslag. Shampoo koop je op vakantie en als geurtje kies je voor een proefmonstertje. Laat je kostbaarheden thuis. Natuurlijk heb je een paspoort, credit-card of bankpas en geld nodig, maar alles dat verder veel geld kost: thuislaten!

5. Voorkom gedoe op het vliegveld
Kijk hoeveel kilo bagage is toegestaan op jouw vlucht. Check hoe groot je handbagagekoffer mag zijn. Vraag de lijst op met verboden spullen. Kijk goed of je vloeistoffen in je handbagage hebt gestopt. Weeg je koffer voor vertrek. Zo voorkom je gedoe en een rood hoofd op het vliegveld.

Have your say