Het kleurrijke en gastvrije Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland en ligt op slechts 1,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Als je een liefhebber bent van stedentrips, dan moet je Dublin gewoon hebben gezien. Je kunt er uitstekend een week verblijven om alle mooie plekjes te ontdekken. Dublin is kleurrijk, gastvrij en bovendien een van de mooiste steden in Europa.

De meeste bezienswaardigheden van Dublin bevinden zich op loopafstand van elkaar, dus als je wilt, ben je de hele dag op pad. Wat maakt Dublin nu zo bijzonder voor jou als toerist?

De mooiste bezienswaardigheden van Dublin
De meest indrukwekkende bezienswaardigheid in Dublin is waarschijnlijk General Post Office. Dit postkantoor vind je in O’Connell Street. Hier maak je kennis met een stukje geschiedenis van Dublin en/of Ierland. Een andere historische bezienswaardigheid in Dublin is Dublin Castle. Dit kasteel ligt middenin het centrum van de stad. Houd je meer van wandelen? Bezoek dan Phoenix Park met een oppervlakte van 7 m2.

Eten en drinken in DublinPub_Temple_Bar_-_Dublin
Dublin is de plek voor perfecte ontspanning. Zo vind je overal gezellige bars en horecagelegenheden waar je iets kunt eten en drinken, zoals de wereldberoemde Ierse whisky. Als je in culinair opzicht iets van Dublin wilt leren, probeer dan de typische Ierse dranken en gerechten uit. Qua ontbijt geniet je bijvoorbeeld van bacon, gegrilde tomaten, sodabrood en spiegelei. Irish Stew is ook erg populair. Dit bestaat niet alleen uit lamsvlees, maar ook uit aardappelen en uitjes.

Een last-minute vakantie naar Dublin
Natuurlijk kun je ook op het laatste moment op vakantie naar Dublin door een last-minute te boeken. Diverse aanbieders stunten regelmatig met goedkope prijzen voor een vlucht met een aantal hotelovernachtingen. Houd daarom het aanbod in de gaten en boek zodra je een interessante deal ziet!

Have your say