Een groepsrondreis Zuid-Afrika, waar moet je zoal aan denken?

Voor veel Nederlanders staat Zuid-Afrika in de top 5 van het vakantiewensenlijstje. Niet gek want met de prachtige natuur als het Krugerpark en de Tafelberg is er voldoende schoons te zien. Tel daar de wild life en de heerlijke lokale wijnen bij op en je hebt een terechte top 5-notering. Het meest prettig reizen in Zuid-Afrika is middels een groepsreis. Wij vroegen Sable Tours, groepsreis Zuid-Afrika specialist, om enkele praktische tips.

De eerste vraag die de meeste mensen stellen is of het land wel veilig is. Het roemruchte verleden van de apartheid schrikt veel Nederlanders af om de oversteek te maken. Laten we voorop stellen dat het in geen enkel land of grote stad verstandig is om in de nachtelijke uren rond te wandelen of materiele objecten zoals camera’s te showen. Tijdens een groepsrondreis Zuid-Afrika reis je in gezelschap en onder begeleiding, je bent dus verzekerd van een veilige en vertrouwde omgeving.

Top 5 highlights

  1. Kaapstad
  2. Kruger National Park
  3. Tuinroute
  4. Panoramaroute
  5. Johannesburg

Een groepsrondreis Zuid-Afrika voorbereiden

In Zuid-Afrika komen verschillende infectieziekten voor, het is daarom noodzakelijk om enkele vaccinaties te regelen. Zonder de juiste inentingen ben je immers vatbaarder voor ziektes. Zorg daarom dat je bent ingeënt tegen Hepatitis A en DTP. Ook vaccinaties tegen Gele Koorts, Hepatitis B en TBC zijn aan te raden. Onthoud dat wij enkel algemene tips geven. Laat je vooraf goed informeren door de GGD of de huisarts om te kijken welke vaccinaties noodzakelijk zijn.

Zijn de vaccinaties gezet? Dan kunnen de overige boodschappen in huis worden gehaald. Vergeet niet een wereldstekker op het lijstje te zetten. In Zuid-Afrika maken ze namelijk gebruik van een ander waarden (50 Hz, 220/230 Volt). Vraag bij de winkel dus welke geschikt is voor je reis.

Vakantieduur bepalen

Zuid-Afrika is een machtig mooi land en is wel 30x groter dan Nederland. Je kunt er dus een hele poos verblijven zonder je te vervelen. Bij de meeste groepsreizen kun je daarom kiezen uit 2, 3 of 4 weken vakantie. Het is geheel afhankelijk van de tijd die je hebt en het budget dat je eraan wilt besteden. Vanwege de samenstelling kan een groepsreis redelijk intensief zijn, zeker wanneer je 4 weken wegblijft. Daarom houden reisbureaus rekening met voldoende vrijheden binnen het programma. Mocht je zelf een reisgezelschap in gedachte hebben dan kunnen operators ook groepsrondreizen Zuid-Afrika op maat samenstellen.

Accommodaties tijdens een groepsreis Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika groepsreizen is het verblijf vooraf vastgelegd. Dat heeft als grote voordeel dat je niet alles zelf uit hoeft te pluizen. Bovendien weten tour operators als geen ander waar de mooiste hotels en restaurants zitten. De grootte van de groep is afhankelijk van je reisorganisatie. Zo houden ze bij

Sable Tours de groepen erg klein. Dat maakt de reis extra persoonlijk en je komt tevens op plekken waar een grote touringcar niet kan komen.

Have your say