Een wereldreis plannen, wat komt er bij kijken?  

Wil jij je grote droom realiseren door een wereldreis te maken? Grijp dan nu je kans, pak je bucket list erbij en durf die stap te zetten.

Natuurlijk kost een wereldreis de nodige voorbereiding, maar als je echt iets wilt, moet je ervoor gaan en daarnaast is deze droom heel goed te realiseren. Om je hierbij te helpen, geven we je een aantal tips die je daarbij kunnen ondersteunen.463802153Geld lenen voor je reisWil je misschien geld lenen voor een wereldreis omdat jijzelf niet beschikt over voldoende financiële middelen? Ga dan eens met een financieel adviseur om tafel zitten. Er zijn diverse manieren om geld te lenen. Soms kunnen ouders of vrienden je geld lenen, maar zorg wel dat er een contract wordt opgesteld, zodat een relatie niet vanwege onduidelijkheid over een geldlening kapot gaat.

Zorg voor een goede reisverzekering

Een goede reisverzekering is onmisbaar tijdens een wereldreis. Zorg er in elk geval voor dat er werelddekking op de polis staat en dat je zo goed mogelijk verzekerd bent tegen medische kosten in het buitenland. Deze kunnen in het buitenland namelijk flink oplopen.

Contact daarnaast met de zorgverzekering of je aanvullende maatregelen moet treffen met betrekking tot je zorgpolis. Vergeet je zorgpas niet op vakantie!

Vaccinaties regelen

Voor sommige landen heb je een vaccinatie nodig om jezelf te beschermen vreemde ziektes. Vraag dit vooraf na bij de GGD. Deze kan je informeren over vaccins. De kosten hiervoor krijg je vaak gedeeltelijk of volledig vergoed door de zorgverzekering.

Je overnachtingen regelen

Enerzijds wil je comfortabel overnachten, anderzijds het liefst zo goedkoop mogelijk. Zoek daarom zoveel mogelijk youth hostels op via het internet en zorg dat je deze adressen goed bewaard. Deze kunnen goed van pas komen tijdens je wereldreis.

Genoeg zaken om te ondernemen dus. Kom daarom in actie en maak je droom voor eens en altijd waar.

1 comment

  1. Pingback: Geldt je zorgverzekering nog als je op (wereld)reis gaat? - De reisgazet

Have your say