Een verre reis naar Mexico

Voor een unieke vakantie-ervaring boek je een reis naar Mexico. Op cultureel en historisch vlak torent Mexico hoog boven andere landen uit. Maar ook de natuur in het land is enorm veelzijdig.

Zo zijn er niet alleen tropische regenwouden in het land te vinden, maar tref je er ook woestijnvlaktes, mooie stranden en hoge bergen aan. En natuurlijk mogen de koraalriffen niet vergeten worden. Ze herbergen een prachtige onderwaterwereld.

De tempelsteden van Mexico

Mexico staat bekend om de mooie tempelsteden. Bekende tempelsteden in Mexico zijn bijvoorbeeld de Azteken, de Tolteken en de Maya’s. Tulum is een van de bekendste Maya-steden. Het is absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan de indrukwekkende tempelsteden van Mexico.

Mexicaans eten

Tijdens het vieren van je vakantie in Mexico, moet je natuurlijk een aantal Mexicaanse gerechten geprobeerd hebben. Maïs is iets dat je veel terug vindt in elk Mexicaans gerecht. Vaak is het verwerkt tot een soort maïs pannenboek, dit wordt ook wel een tortilla genoemd. Het bekendste drankje in Mexico is tequila. Maar ook Mexicaans bier is erg populair. Bekende bieren die je zeker eens moet proberen zijn Bohemia, Pacifico en Corona.

De kust van Mexico en watersporten

Mexico is erg in trek bij mensen die veel van strand en watersport houden. De mooie zandstranden van Yucatan zijn dan ook erg populair en worden ook wel tot de mooiste stranden van Midden-Amerika gerekend.

Duiken, snorkelen, zeilen, surfen en diepzeeduiken zijn sporten die volop beoefend worden in Mexico. De echte outdoor sporter kan prima terecht bij een plek als Puerto Vallarta. Dit komt vooral vanwege het ruige en bergachtige achterland. Ook een bezoek aan een nationaal park zoals Desierto del Carmen O de Nixcongo is zeker aan te raden. Er is daarmee voldoende te beleven in een land als Mexico!

Have your say