Een vakantie naar het land van de vele bergen

Zwitserland is het land van een grote hoeveelheid bergen. Het is daarom uitstekend geschikt voor een wintersportvakantie. Het land is wereldberoemd vanwege de grote natuurschoonheid die er te vinden is. Toch is het land meer dan dat en zijn er talloze bezienswaardigheden te vinden die een bezoek aan dit land meer dan waard zijn.

Genève

Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het meer rondom Genève. Het is een uitstekende plek om tot rust te komen. Natuurlijk past een bezoek aan Genève zelf daar prima bij. Chocolade, aardewerk en sieraden kun je volop vinden in de diverse winkeltjes van de stad. Ook de Zwitserse gerechten die in de restaurants worden geserveerd zijn ontzettend lekker om te proberen. Wat dacht je van een kaasfondue, varkenspoten of raclette? Natuurlijk combineer je dit met een overheerlijke Zwitserse wijn!

Zürich

Een bezoek aan Zürich mag niet ontbreken tijdens een vakantie naar Zwitserland. Het is een stad die bekend is geworden vanwege de banken die er te vinden zijn. Horloges, sieraden en zakmessen zijn producten die veel verkocht worden in deze stad. Er zijn grote warenhuizen te vinden in Zürich, waardoor het erg aantrekkelijk is om er een aantal dagen te verblijven. De 50 (!) bioscopen die er in de stad te vinden zijn, maken het extra leuk om een tijdje in Zürich door te brengen.

De Zwitserse Alpen

Natuurlijk moet je een bezoek hebben gebracht aan de Zwitserse Alpen. In de zomer kun je er een mooie bergwandeling maken. Er is voor 50.000 kilometer aan wandelpaden te vinden. Daarnaast maken de diverse meren het mogelijk om volop bezig te zijn met watersport. Skiën, snowboarden en langlaufen zijn sporten die je in de winter kunt beoefenen.

Er is ongelofelijk veel te ondernemen in Zwitserland en dat maakt het zeer de moeite waard om het land te ontdekken!

Have your say