Een reisdagboek bijhouden? Doe het met foto’s!

Door een reisdagboek bij te houden kun je familieleden, vrienden en kennissen laten zien wat je allemaal doet en beleeft tijdens je bijzondere reis. Ook is het leuk om zelf later nog een keer terug te lezen zodat je weer even helemaal terug bent op die bijzondere plek. De meeste mensen houden een geschreven reisdagboek bij maar eigenlijk is het veel leuker om een dagboek van foto’s te maken. Waarom dit zo is lees je in dit artikel.

De voordelen van een reisdagboek met foto’s

Steeds meer mensen houden geen geschreven reisdagboek meer bij maar maken iedere dag foto’s om in hun online dagboek te plaatsen. Dit is niet voor niets want het bijhouden van een reisdagboek met foto’s brengt enkele voordelen met zich mee. Ten eerste zegt één foto meer dan duizend woorden. Je kunt wel een heel A4 gebruiken om een prachtige bezienswaardigheid te beschrijven maar een foto zegt veel meer dan een uitgebreide omschrijving. Door foto’s te plaatsen in je dagboek komt je verhaal dan ook veel beter over.

Daarnaast kost het bijhouden van een reisdagboek met foto’s minder tijd dan het schrijven van een traditioneel reisdagboek. Zit je aan de andere kant van de wereld dan is het zonde van je tijd om uren te steken in het bijhouden van een dagboek. Door foto’s te plaatsen laat je precies zien wat je wil laten zien en ben je sneller klaar.

Tot slot kun je de foto’s van jouw reisdagboek zelf later nog eens terugkijken. Door een verhaal te lezen ga je even terug in de tijd maar een foto brengt je nog beter terug naar dat bijzondere moment.

Een fotodagboek bijhouden op reis? Koop een goede camera

Ben jij overtuigd van de voordelen van het bijhouden van een fotodagboek tijdens het reizen? Schaf dan een goede camera aan om de mooiste foto’s te kunnen maken, zoals een Nikon camera. De foto’s die je met deze camera maakt zijn gegarandeerd van hoge kwaliteit en geven anderen echt een duidelijk beeld van jouw bijzondere reis.

Have your say