De verschillende soorten safari’s in Afrika

Op safari gaan is dé manier om Afrika en de Afrikaanse wildernis beter te leren kennen. Maar veel mensen weten niet dat er verschillende soorten safari’s zijn. Wel zo fijn om de safari te kiezen die het beste bij jou past! In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten safari’s in Afrika.

Self-drives

Houd je van reizen naar Zuid-Afrika, de wildernis verkennen en van eigen baas zijn; dan zijn zogeheten self-drives een goede keuze. De naam zegt het al: bij deze safari’s rijd je helemaal zelf. Zo kun je op je eigen tempo reizen en stoppen op de plekken waar je zelf wilt stoppen. Het nadeel van een self-drive is dat je alle kennis en de scherpe ogen van een ervaren gids mist. Hierdoor bestaat de kans dat je dieren mist die een gids wel zou hebben opgemerkt.

Safari per luchtballon

Het is niet goedkoop, maar wel onvergetelijk en een prachtige manier om de natuur van Afrika te ontdekken: een safari per luchtballon! De ballonvaart begint meestal net voor zonsopgang, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de zonsopkomst en de wilde dieren op de grond.

Safari te paard

Zelfs voor paardenliefhebbers is er een aparte mogelijkheid om op safari te gaan. Paardrijden in een wildreservaat zorgt voor een unieke beleving en ontmoetingen met het wildlife van Afrika. Het voordeel van een ruitersafari is dat je niet het lawaai van de auto hebt, maar echt door de natuur rijdt alsof je er deel van uit maakt. Naast het genieten van de natuur en de dieren is het paardrijden zelf natuurlijk ook genieten.

Safari te voet

Bij een wandelsafari loop je tussen de wilde dieren in het park. Veel mensen vinden dit de meest pure vorm van safari omdat je je op deze manier meer deelnemer van de natuur voelt in plaats van alleen toeschouwer. Het maken van een wandelsafari is niet zonder gevaren, het is daarom ook absoluut aan te raden alleen wandelsafari’s te maken onder leiding van een professionele gids. Sowieso is het aan te raden om te zorgen voor een goede reisverzekering.

Safari per kano

In een aantal wildparken is het mogelijk het gebied per boot of kano te verkennen. Al peddelend zie je het prachtige landschap aan je voorbij glijden en je kunt de dieren op deze manier ook van dichtbij zien. Ook bij deze vorm is het aan te raden alleen op safari te gaan onder begeleiding van een getrainde gids.

Er is dus veel meer mogelijk dan je denkt! In ieder geval is er voor iedereen een safari te vinden die zijn of haar vakantie onvergetelijk maakt!

Have your say