De mooiste wandelroutes in Oostenrijk

Oostenrijk is uitermate geschikt voor een mooie wandeling. Je kunt het zo gek niet bedenken qua wensen of het is te realiseren in dit veelzijdige land. Je kunt kiezen uit verschillende wandelroutes. Zo heb je bijvoorbeeld stevige en rustige wandeltochten. Weet je niet goed welke route je moet kiezen en welke het beste bij jou past? Hier volgen een paar van de mooiste wandelroutes in Oostenrijk.

Het Zillertal bijvoorbeeld staat bekend als wintersportgebied, maar in de zomer kan er ook uitstekend gewandeld worden. Er is veel ongerepte natuur te vinden en je kunt er diverse wandelroutes lopen.

Een meerdaagse wandeltocht

Wanneer je bereid bent om een iets van jezelf in te leveren en intensief aan de slag te gaan, dan is een meerdaagse wandeltocht aan te raden. Mooie meerdaagse wandeltochten kun je lopen in de buurt van Wenen en Karinthië. Wandelen langs de Wiener Wasserweg is aan te raden. Wil je graag een meerdaagse wandeltocht maken in de mooiste berg- en merenlandschappen, dan kun je kiezen uit wel 43 verschillende wandeltochten in Karinthië.

Een wandeling door Tirol

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook in Tirol kun je uitstekend wandelen. In het hart van de Alpen is voor meer dan 15.000 kilometer aan wandelpaden te vinden. De bekendste route die je kunt lopen is de Adelaarsweg. Deze route is 1.480 kilometer lang. Het is zeker de moeite waard om bepaalde stukjes van deze route te lopen.

Steiermark voor de panoramaliefhebbers

Voor een unieke wandelervaring in Oostenrijk kun je prima terecht in Steiermark. Een bekende route die je kunt lopen is de Schladminger Tauern Höhenweg. Je trekt dan van hut naar hut en onderweg kom je de mooiste natuurverschijnselen tegen. Bergen, imposante bergtoppen en niet te vergeten, de talloze watervallen.

Het gebied zal een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Boek daarom een mooie camping in Oostenrijk en geniet met volle teugen van de ongerepte natuur. Het boeken van een camping kan gemakkelijk online, bijvoorbeeld bij Allcamps of bij Roan.

Have your say