De mooiste plekjes van Normandië

Voor een verre vakantie hoef je niet direct ver op reis te gaan. Dichtbij huis zijn ook talloze bestemmingen te vinden waar je prima een vakantie kunt doorbrengen. Eén van die bestemmingen is Normandië in Frankrijk. Het is gelegen in het noordwesten van Frankrijk en het biedt plaats aan talloze mooie en indrukwekkende bezienswaardigheden.

De krijtrotsen van Normandië

Tijdens een vakantie in Normandië kun je niet heen om de witte krijtrotsen. Je kunt deze vinden langs de kustgebieden. Ze worden regelmatig afgewisseld met kiezelstranden. Deze bijzondere combinatie kun je bijvoorbeeld vinden langs de Côte D’Albâtre.

Invasiestranden

Normandië is natuurlijk vooral bekend geworden vanwege D-Day. Tijdens de Tweede Wereldoorlog landden de Geallieerden op de stranden van Normandië om verzet te bieden tegen de Duitse bezetter. Een bezoek aan deze stranden is dan ook een indrukwekkende ervaring.

Normandy American Cemetery and Memorial

Een indrukwekkende bezienswaardigheid die eveneens gerelateerd is aan de Tweede Wereldoorlog is Normandy American Cemetery and Memorial. Deze begraafplaats is te vinden in het plaatsje Colleville-sur-Mer. De witte rijen grafzerken zullen je zeker niet onberoerd laten, maar een onvergetelijke indruk op je achterlaten.

Rouen

Wil je een leuke stedentrip maken in Normandië? Dan kun je prima terecht in het stadje Rouen. Je vindt er sfeervolle straatjes en mooie vakwerkhuizen uit het verleden. Vooral Place de Vieux-Marché is een mooie bezichtiging zeker waard!

Suisse normande

Ben je graag actief bezig op vakantie? Dan kun je prima terecht in Suisse normande. Je kunt hier uitstekend mountainbiken en mooie wandelingen maken. Een mooie plek in Suisse normande is de grillige kloof, die is uitgesleten door rivier de Orne. Onderweg kun je stoppen bij de diverse restaurantjes of overnachten op een gezellige camping. Campings in Frankrijk zijn vaak voorzien van alle gemakken, waardoor je met een gezin ook een fijne stop kunt maken onderweg.

Verblijf

Veel kampeerder doen de regio Normandië aan. Je vindt hier dan ook tal van mooie campings. Ben je op zoek naar meer luxe kijk dan voor vakantiehuizen in Normandië.

Kortom, er is genoeg te beleven in het mooie Normandië! Laat je verrassen en geniet met volle teugen.

Have your say