De gevarieerde vakantiebestemming Canada

Canada is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt als je een verre reis wilt maken. Toch is het een van de meest gevarieerde en leukste vakantiebestemmingen van het moment. Je hebt er schitterende natuur, mooiere natuurparken vind je misschien wel nergens anders in de wereld. Daarnaast heb je in Canada ook geweldige steden, goede mogelijkheden om te wintersporten, je kunt er het noorderlicht bekijken en verschillende bijzondere dieren bekijken. Voor ieder wat wils dus, wij belichten in dit artikel een paar van de leukste mogelijkheden.

De schitterende nationale parken zijn voor veel reizigers de belangrijkste reden om Canada te bezoeken. Als je op zoek gaat naar wat afbeeldingen van deze parken zie je gelijk waarom. Schitterende watervallen, prachtige meren en indrukwekkende bergen vormen het landschap van deze nationale parken. Op Canada Reisgids vind je veel meer informatie over deze hoogtepunten van Canada.

Geen natuurliefhebber? Dan hoef je Canada zeker nog niet van je lijstje af te halen. Zo staat Vancouver vaak op nummer 1 op de lijst met leukste steden ter wereld. Wij snappen wel waarom, deze diverse stad heeft namelijk ontzettend veel te bieden. In Vancouver zelf vind je interessante bezienswaardigheden, maar je kunt er ook naar het strand, je bent snel in de mooie natuur en je kunt er zelfs uitstekend wintersporten. Andere wereldsteden zijn Toronto, met de beroemde Niagara Falls in de buurt en het Franstalige Montréal.

Een andere unieke ervaring die je bijzonder goed kunt beleven in Canada is het zien van het noorderlicht. Niet verassend kan dat het beste in het noorden van het land. Yellowknife, in de provincie Northwest Territories en Whitehorse, in Yukon, zijn twee van de populairste bestemmingen om dit natuurfenomeen te bewonderen. Je kan dit echter ook in veel andere locaties in Canada bezoeken. De wintermaanden zijn de beste periode om het noorderlicht te zien.

Canada heeft uiteraard nog veel meer te bieden. Denk aan het spotten van wilde beren of walvissen. Slaap in een ijshotel voor een unieke ervaring. Of men je tussen de Canadezen bij een ijshockeywedstrijd. Meer dan genoeg keuze dus, Canada is voor elke reiziger een fantastische bestemming.

Have your say