De 5 leukste vakantiebestemmingen in Europa

Een vakantie in één van de Europese landen biedt voor ieder wat wils. Wil je zonnen aan zee of steden bezoeken, naar een leuk pretpark of een mooie dierentuin, het kan allemaal. Een vakantiehuis in Europa huren geeft je veel vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt om optimaal van je vakantie te genieten. Dit zijn de leukste vakantiebestemmingen in Europa:

1. Frankrijk
Frankrijk trekt jaarlijks vele tienduizenden Nederlandse toeristen. Zij bezoeken vooral de campings, maar je kunt in Frankrijk ook prima een vakantiehuis huren. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een appartement in een bekende stad zoals Parijs of Lyon, maar er zijn ook vakantiewoningen te huur op het Franse platteland. Hier kun je heerlijk tot rust komen en rondtrekken tussen slapende dorpjes en eindeloze druivenvelden.

2. Italië
Een vakantie in Italië betekent niet alleen maar zon, zee en strand. Veel mensen bezoeken het land vanwege de geschiedenis. Rome is een stad die je toch minstens één keer in je leven moet hebben bezocht. Maar dat geldt zeker ook voor Venetië, één van de beroemdste steden van Italië. Laat je per boot door de bekende grachten vervoeren en beleef de unieke sfeer van de stad.

3. Duitsland
Duitsland is één van de populairste vakantielanden voor Nederlanders. Bezoek interessante steden of reis door de bergen om van het natuurschoon te genieten. Er is een royaal aanbod als je gebruik wilt maken van een vakantiehuis in Duitsland. Deze worden zowel particulier verhuurd als op een camping of bungalowpark. Duitsland heeft veel mooie streken, onder andere de Harz en Zuid-Duitsland zijn erg populair. Ook voormalig Oost-Duitsland is sinds de val van de Muur een vakantiebestemming die vaak wordt gekozen. Een bezoek aan Berlijn is erg indrukwekkend met de restanten van de tijd dat de stad onder gedeeld bestuur van Rusland en de Geallieerden stond.

4. Noorwegen
Noorwegen met zijn prachtige natuurschoon is een ideaal vakantieland. Je kunt in veel steden een vakantiehuis huren om van daaruit de omgeving te verkennen. Maak een rondreis en trek van vakantiehuis naar vakantiehuis om op deze manier zo veel mogelijk van het land te zien. Geniet van de prachtige fjorden, die je ook per boot kunt bewonderen. Maak de mooiste treinreis van Noorwegen van Oslo naar Bergen, ook wel bekend als “Norway in a Nutshell”.

5. Schotland
Houd je van ruige natuur en van vriendelijke en gastvrije mensen? Dan is Schotland echt iets voor jou. Ries per auto of per trein door de Schotse hooglanden en geniet van de prachtige vergezichten. Maak mooie boottochten en natuurlijk drink je een whisky in één van de vele pubs.

Have your say