Chania, de mooiste stad van Kreta

De mooiste en meest attractieve stad van Kreta is Chania. Het ligt aan de noordkust van het eiland en is na Heraklion de grootste stad van het eiland met ruim 100.000 inwoners.

Venetiaanse huizen

De eeuwenlange beheersing door zowel Italianen als Turken heeft unieke sporen achtergelaten. De oude binnenstad met zijn smalle straatjes en zijn haven is bijzonder sfeervol door de schitterende in Venetiaanse stijl gerestaureerde gebouwen en huizen.

Turkse invloeden

De typisch Oosterse sfeer van de badhuizen en oude moskeeën verraden echter dat de Turken hier ook verbleven. De eeuwenoude geschiedenis, dat is terug te vinden in het archeologisch museum en het klooster Agia Triada is bijzonder interessant en een bezoek waard. In Chania is het heel prettig vertoeven. De prachtig aangelegde en goed onderhouden mediterrane parken zorgen voor verkoeling door de schaduw van de vele palmbomen. Aan de romantische pleinen is het heerlijk om ’s avonds op een terrasje wat te drinken en van het uitzicht te genieten.

Gezelligheid

De havenpromenade van Chania is de langste van Kreta. Hier bevinden zich veel restaurantjes die tegen hele schappelijke prijzen de lekkerste gerechten aanbieden. Vanaf de haven is het mogelijk om in antieke paardenkoetsjes een ritje door de stad te maken. In de talloze smalle autovrije straatjes zijn veel winkeltjes die lokale producten, zoals tapijten en leerproducten te kopen aanbieden en een bezoek aan de markthal, met zijn verse vis en fruit is ook zeer de moeite waard.

Stranden nea chora

Er zijn diverse stranden in en nabij Chania. Het zandstrand van Nea Chora is het meest populair. Het drukke strand van Germaniko Pouli geniet ook een goede reputatie. Iets stiller is het wonderschone strand van Agioi Apostoloi. In de onmiddellijke nabijheid zijn overigens pittoreske badplaatsen met vaak heerlijke stranden. Chania is niet voor niets populair, want het heeft veel te bieden.

Have your say