Canada: van natuur tot wereldsteden

Canada kent misschien meer dan eender welk land een ruim aanbod aan natuur. Walvissen, elanden of beren spotten in de Yukon is een droom van iedere reiziger. Of misschien geniet je meer van de adembenemende panorama’s van de Rocky Mountains. In nationale parken als Banff, Jasper of Wells Gray ervaar je dit gebergte het beste. TenzingTravel.nl Canada biedt meerdere rondreizen aan die je van de natuur tot de wereldsteden brengt.

De Rockies
Het westen van Canada wordt vooral gedomineerd door het ruige landschap van de Rocky Mountains. Een roadtrip langs de meest bekende nationale parken van de Rockies biedt je een aardig perspectief op deze besneeuwde pieken en helderblauwe meren. Waag je aan een van de vele wandelmogelijkheden van Jasper NP of rij op een van de meest scenische wegen van Banff. Misschien spot je wel een grizzlybeer?

Vancouver
De provincie British Columbia, in het westen van de Rockies staat bekend als een van de mooiste streken van Canada. Ontdek de wereldstad Vancouver, ooit uitgeroepen als een van de beste steden om in te leven. De stad heeft als decor niet enkel de Atlantische oceaan, maar ook de bergketens in het noorden waar Whistler het meest bekende skioord is. Victoria biedt je daarnaast een zicht op het maritieme leven en is een van de beste uitvalbasissen om walvissen te spotten.

Oost-Canada
Maak kennis met het Franse gedeelte van Canada. Québec en Montréal zijn hierbij met hun rijke verleden twee uitstekende tussenstops in je reis. Vergeet op weg zeker niet de levendige steden Toronto en Ottowa te ontdekken. De skyline van Toronto is een van de meest herkenbare met de CN Tower die domineert. Maar niet alleen de steden zijn de echte bezienswaardigheden van Oost-Canada. Met de Niagara Falls en Lake Ontario proef je van de ongerepte natuur die het land bezit.

Have your say