Busreizen; erg leuk en erg onderschat

Mensen kiezen al gauw voor het vliegtuig of de auto als ze op vakantie gaan, maar een busreis heeft zoveel voordelen en is lang niet zo erg als mensen denken en je kunt tegenwoordig overal met de bus heen. Wat houdt je nog tegen?

Bestemmingen
Er zijn talloze soorten busreizen: je hebt de buxexcursie of de busrondreis, de culturele busreis met reisleiding, de winterexcursiereis of de stedentrip met bus. Er zijn zelfs single-vriendelijke busreizen. Of je nou richting Parijs of London gaat, richting het zonnige strand in het zuiden trekt of de sneeuw opzoekt: het kan allemaal met een busreis. Daarnaast kun je ook kiezen voor een buspendelvakantie. Dit houdt in dat de bus je richting je vakantiebestemming rijdt en dat je daarna je eigen gang kan gaan in tegenstelling tot de busreizen waarbij alles inbegrepen zit.
Het fijne aan een busreis is dat je, doordat je wat langer onderweg bent, bijvoorbeeld 10 dagen op vakantie gaat in plaats van 8. Zo ga je met bakreizen.nl bijvoorbeeld naar Frankrijk en Spanje, maar ook naar Kroatië en Hongarije.

Voordelen busreis
Ja, je moet wat langer reizen om op je bestemming aan te komen en dat klinkt vermoeiend, maar er zitten toch een hoop voordelen aan een busreis in vergelijking met een autovakantie of vliegreis.
De reisbussen stoppen op verschillende plekken in Nederland, dus je kunt gewoon bij jou in de buurt opstappen. Super handig, natuurlijk, want als je met het vliegtuig gaat moet je altijd wel een eindje met de auto of de trein. Daarnaast is een busreis voor kleine groepen ook nog eens veel voordeliger dan een auto- of vliegvakantie. Met z’n tweeën benzine betalen voor een rit naar Spanje is veel geld en voor een vliegreis moet je luchthavenbelasting betalen, waardoor je ook weer duurder uit bent.

Veilig reizen
Als laatste is het reizen met een bus, statistisch gezien juist heel erg veilig! Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Koninklijk Nederlands Vervoer. Het blijkt dat een touringcar juist een van de veiligste vervoermiddelen is om mee te reizen. Als er gordels in de bus zitten, zijn de passagiers verplicht deze te dragen, iets wat de chauffeur van tevoren ook omroept.
Daarnaast gaat iedereen in de bus op vakantie naar een zonnig oord of op wintersport, dus de sfeer in de bus is altijd gezellig en vrolijk!

Have your say