Binnenkort op vakantie? Kies voor een wandelvakantie!

Zoekt u een vakantie waarbij u actief kunt zijn, uw bestemming kunt ontdekken en vooral kunt genieten? Dan zijn wandelvakanties wellicht iets voor u. Lees verder voor nuttige informatie voor u een wandelvakantie boekt.

Ga goed voorbereid op reis!

Een goede voorbereiding is erg belangrijk als u een wandelvakantie houdt. U heeft namelijk geen auto bij zich waarmee u eenvoudig terug kunt naar het hotel. Zorg voor een goede conditie door voor af alvast 2 keer per week te gaan wandelen. Wandel eerst 5 tot 10 km tot u merkt dat dit makkelijk gaat. Ga daarna naar 15 tot 20 km. Draag goede, fijn zittende wandelschoenen en loop deze vooraf goed in. Draag geen splinternieuwe wandelschoenen want dan loopt u risico op blaren. Neem voldoende eten en drinken mee en als het warm is ook zonnebrandcrème. Voor u weggaat slaat u het nummer van de hulpdiensten op in uw telefoon, voor noodgevallen. En, niet onbelangrijk, neem een wandelkaart mee.

Wandelen met kaart of GPS

Het is altijd handig om uw route uit te zoeken voordat u gaat lopen. Hiermee voorkomt u uiteraard dat u verdwaalt, maar u kunt hiermee ook bekijken wat de leukste route is om te lopen. U kunt dan een kaart en een routebeschrijving op papier meenemen. Een alternatief is om de route op een GPS-toestel voor te programmeren. U ziet dan op het GPS-toestel op een digitale kaart waar u loopt en waar u heen moet lopen. Dit is eenvoudiger dan kaartlezen, alleen loopt u risico dat als u het toestel van tevoren niet (voldoende)  heeft opgeladen, dat deze uitvalt. Het handigste is om een kaart als back-up mee te nemen.

Geniet van diverse culturen!

Wandelvakanties zijn beschikbaar voor diverse landen. Of u nu kiest voor een vakantie binnen Europa of verder weggaat richting Thailand of China, een wandelvakantie is onvergetelijk en zeer geschikt voor u met uw partner of voor u als individu.

Kies voor het boeddhisme en ervaar de monniken in Thailand. Bezoek de lokale plaatsjes zonder de toeristische plekken en ervaar het verbouwen van rijst, groenten en fruit. Of kies voor wandelen door de bergen en heuvels van Oostenrijk. Waar u ook naar op zoek bent, bij ons vindt u de geschikte vakantie voor u en uw partner.

Wilt u meer informatie ontvangen over wandel- of fietsvakanties? Neemt u dan gerust even contact op of bekijk de website in dit artikel.

Have your say