Bezoek Istanbul, de populairste vakantiebestemming ter wereld

Parijs heeft lange tijd de plek van de populairste vakantiebestemming weten te bezetten, maar inmiddels heeft de Franse hoofdstad plaats moeten maken voor Istanbul. De stad is al heel lang geen Aziatische stad meer, maar is de afgelopen jaren gegroeid tot een moderne wereldstad. Zeker onder mensen die graag een citytrip maken, is de stad erg populair. Niet voor niets is de stad dan ook in 2014 gekozen tot de populairste vakantiebestemming ter wereld.

In de stad vind je niet alleen fantastische monumenten, maar ook smalle steegjes, grote moskeeën en prachtige stadsgezichten. Alles omhuld in een mystieke sfeer.

De mooiste bezienswaardigheden in Istanbul

Er zijn een aantal attracties die je tijdens een citytrip naar Istanbul zeker bezocht moet hebben. Dit is bijvoorbeeld het Topkapipaleis met de haremvertrekken van de Sultan. Ook de de Grote Bazaar is een absolute aanrader om te bezoeken. In deze overdekte markt zijn ruim 4.000 winkeltjes te vinden waar je naar hartenlust kunt shoppen. Dat kan in Turkije altijd super voordelig!

De Blauwe Moskee en de andere talloze kerken, paleizen en musea zijn zeer interessant om te bezoeken. Probeer vooraf een selectie te komen, anders zie je door de bomen het bos niet meer. De dag kun je uitstekend afsluiten door in de avond een bezoek te brengen aan een trendy bar. Er zijn er talloze te vinden in de stad!
173322249
Voordelig genieten in Istanbul

Ook als je niet veel te besteden hebt, kun jij je toch uitstekend vermaken in Istanbul. Breng eens een bezoek aan een koffiehuis, wandel door het oude centrum of haal een broodje Kebab bij een Turkse snackbar. Je kunt ook voordelig eten bij verschillende restaurants. Veel van deze restaurants zijn gelegen aan het water, zodat je tijdens het eten een prachtig uitzicht hebt en volop kunt genieten van al het goede dat Istanbul jou te bieden heeft!

Have your say