De beste budgetvakantiebestemmingen van 2018

Vakantie, wie wil er nou niet ieder jaar opnieuw op vakantie? Iedereen wil dat natuurlijk, maar het is vaak het budget dat mensen tegenhoudt. Echter hoeft een vakantie helemaal niet zo prijzig te zijn, zolang je jouw vakantie maar op een goede manier aanpakt. Als je op tijd boekt, via de juiste website of maatschappij, en de goede bestemming kiest; dan hoeft een vakantie helemaal niet extreem duur te zijn. Houd alleen wel in gedachten dat hoe je het ook wendt of keert, een vakantie altijd geld blijft kosten. Maar er bestaan heus echte budgetvakantiebestemmingen. Zo zou je bijvoorbeeld eens op vakantie kunnen gaan naar Tsjechië. In de zomer is het hier vaak hartstikke mooi weer, en daarnaast zal de natuur je zeker verassen. In Tsjechië tref je hoge bergen aan en vind je vele mooie bossen en meren. Zoals op elke vakantiebestemming, is het zaak dat je niet naar de toeristische gebieden gaat. Alles wat niet toeristisch is, is namelijk al snel drie keer goedkoper.

Vakantie is zo duur als je het zelf maakt

Een goedkope vakantie is wat we allemaal willen. Echter is het zo dat je een heleboel zelf in de hand hebt. Als je jouw vakantie zo tijdig mogelijk boekt, is het vaak een stuk goedkoper dan als je dit vlak van tevoren doet. Ook helpt het als je buiten het seizoen om gaat, want ook dit scheelt je weer een heleboel geld. Het is daarnaast zeker aan te raden om te kijken naar de plaatselijke economie. Zo zou je zeker eens een vakantie naar Vilnius moeten overwegen. Deze hoofdstad van Litouwen behoort tot de goedkoopste van Europa. Zo kun je in Vilnius the National Gallery of Art bezoeken voor slechts €1,80. Waar je je geld aan uitgeeft is helemaal aan jou, dus welke bestemming jouw vakantie ook gaat zijn; een vakantie is zo duur als je het zelf maakt.

Oost-Europa

Echte budgetvakantiebestemmingen vind je in Oost-Europa. Denk bijvoorbeeld eens aan Hongarije of Bulgarije. Sofia en Boedapest zijn prachtige steden met veel cultuur, en misschien belangrijker nog: ze behoren tot de goedkoopste vakantiebestemmingen van Europa. Ook bijvoorbeeld Roemenië of juist het noorden van Griekenland zijn zeer aantrekkelijk. In Oost-Europa vind je prachtige natuur en het klimaat is er meestal zeer aangenaam. Oost-Europa behoort met haar mooie omgeving en voordelige economie dus zeker tot de ideale budgetvakantiebestemmingen van 2018. Als je op tijd je vakantie boekt, kun je ook hier nog geld op besparen. Alvast heel veel plezier gewenst tijdens jouw aankomende budgetvakantie!

Have your say