Barcelona, de ideale plek voor een stedentrip

De zomervakantie is voor veel mensen de ideale tijd om er even lekker tussenuit te gaan. Een paar weken lang genieten van zon, zee, strand en veel gezelligheid. Toch kan niet iedereen wachten totdat de zomer weer aangebroken is, en wil er gedurende het jaar ook nog wel even tussenuit. Een stedentrip is dan een fijne manier om in een paar dagen weer dat vakantiegevoel te pakken te krijgen. Verspreid over heel Europa zijn er vele leuke plekken om te bezoeken voor een korte stedentrip. Barcelona is één van die leukste steden. Deze wereldstad in het noorden van Spanje heeft alles wat je zoekt in een stedentrip. Direct aan het strand, een aangenaam klimaat en een prachtige stad. Wij nemen de leukste plekken van Barcelona met je door.

Ramblas

De grootste winkelstraat van Barcelona heet de Ramblas. In deze straat vind je allerlei leuke winkels. Van kleine souvenirwinkels tot grote, bekende winkelketens. Ook zijn er verschillende terrassen en pleinen te vinden waar je terecht kunt voor een lekker hapje of drankje. Op de Ramblas is altijd wat te beleven, je zult je hier geen moment vervelen. Deze grote straat ligt midden in het centrum van Barcelona en is het bezoeken meer dan waard als je in Barcelona bent. Hou je van winkelen of van een gezellig plekje om even heerlijk bij te komen, dan zit je aan de Ramblas altijd goed.

Camp Nou

FC Barcelona is één van de meest bekende voetbalclubs ter wereld. Het voetbalstadion van FC Barcelona heet Camp Nou en is een enorm populaire bezienswaardigheid onder toeristen. Het stadion biedt plaats aan ruim 90.000 toeschouwers en vrijwel iedere dag te bezoeken voor iedereen. Zo kun je een stadiontour nemen en zelfs direct aan het veld gaan kijken. Zo kom je dicht bij de plek waar sterren als Lionel Messi wekelijks hun kunsten vertonen. In het stadion kom je ook het FC Barcelona museum tegen, waar je een inkijk krijgt in de rijke historie van deze voetbalclub, waar vroeger ook Johan Cruijff speelde. Wil je bovendien een wedstrijd van FC Barcelona bezoeken? Reis last minute naar Barca en geniet van een mooie wedstrijd.

Sagrada Familia

Midden in Barcelona vind je één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Spanje. De Sagrada Familia is een kathedraal die ontworpen is door de bekende ontwerper Gaudi. Vandaag de dag wordt de kathedraal nog steeds flink onder handen genomen, om er voor te zorgen dat de kathedraal in goede staat blijft. Je ziet de kathedraal van veraf staan en het is de moeite waard om hier langs te lopen. Je zult je ogen uitkijken bij dit prachtige bouwwerk.

Dus zoek je nog een leuke stad voor een korte stedentrip? Je kunt kiezen voor steden als Londen, Dublin of Berlijn, maar denk dan zeker ook een Barcelona. Je kijkt hier je ogen uit en krijgt ongetwijfeld dat fijne vakantiegevoel weer helemaal terug. Goede reis!

Have your say