De acht meest bijzondere bezienswaardigheden van Kenia

Op safari gaan in Afrika is voor veel mensen een grote wens en staat hoog op hun bucket-list. Een goede optie is dan om naar Kenia te gaan. Hieronder staan de acht meest bijzondere bezienswaardigheden die Kenia rijk is. Je kunt hier prachtige safari’s beleven op een manier zoals Afrika bedoelt is. Onder begeleiding van een gids in een jeep door deze wildernis trekken en onder andere de grote groepen zebra’s en gnoes bewonderen of de Big 5 spotten. Over onbegaanbare wegen langs de Maassai met hun oude tradities en genieten van de ongerepte natuur. Om dan s’avonds te overnachten in de meest luxe accommodaties onder een adembenemende sterrenhemel; een droom!

1. Tsavo East National Park

Het is niet gek dat we de lijst beginnen met dit Park. Het Tsavo East National Park behoort tot één van de meest indrukwekkende Nationale Parken die Kenia rijk is met haar enorme omvang en bestaat sinds 1948. Een ander safari gebied van Kenia is het Nairobi National Park en is slechts twee jaar ouder en opgericht in 1946.

2. Tsavo West National Park

Het Tsavo West Nationla Park behoorde vroeger bij het Tsavo East National Park. Door de aanleg van een snelweg die dwars door het gebied loopt , zijn het twee afzonderlijke parken geworden. De kenners vinden het Tsavo West National Park geschikter en is geliefder voor een safari omdat hier de flora en fauna indrukwekkender is dan in het Tsavo East National Park.

3. Amboseli National Park

In Zuid Kenia ligt een kleiner park met de naam Amboseli National Park en heeft als bijnaam “Home of Elephants”. In het Amboseli National Park vindt je een grote groep olifanten. Door de enorme droogte en omdat dit een belangrijk leefgebied is voor de olifanten, is het park erg kaal en dor. Met de hulp van Goede Doel instellingen is men enorm hard bezig om hier verandering in aan te brengen.

4. Lake Nakuru National Park

Het Lake Nakuru National Park dankt haar naam aan het Nakuru-meer wat je midden in het park terug kunt vinden. Door de aanwezigheid van water heb je grote kans om veel verschillende soorten wilde dieren te kunnen zien omdat ze hier graag komen drinken.In dit gebied komen de zwarte én witte neushoorn voor en met een beetje mazzel kun je deze hier dan ook bewonderen, naast de flamingo’s, leeuwen, antilopen enz.

5. Lake Naivasha

Nog zo’n prachtige plek is Lake Naivasha, een meer wat best dichtbij het Lake Nakuru National Park ligt. Beide meren bevinden zich ten opzichte van Nairobe in het westen. Deze lokatie is bij uitstek geschikt voor een bootsafari door de enorme populatie aan verschillende soorten vogels én het is het domein van de nijlpaarden.

6. Masai Mara Game Reserve

Dit reservaat staat toch wel bekend als één van de mooiere National parken die Kenia heeft. Het Masai Mara Game Reserve bestaat uit een enorm natuurgebied vlakbij Tanzania. Over de grens met Tanzania krijgt het de naam Serengeti National Park. Elke zomer vindt hier de immense migratie plaats: duizenden zebra’s en gnoes verplaatsen zich dan in enkele weken van Serengeti naar Masai Mara. De beste manier om dit te bekijken is vanuit de lucht in een luchtballon; een ervaring die je niet snel meer vergeet! Door de aanwezigheid van zoveel kuddedieren is dit ook het leefgebied van de leeuwen die je hier vast en zeker tegen gaat komen.

7. Nairobi National Park

Het Nairobi National Park is uniek! Dit natuurreservaat is het enige park ter wereld dat direct aan een hoofdstad ligt. Cheeta’s, hyena’s, giraffes en luipaarden spotten met op de achtergrond de skyline van Nairobi.Om dit park te bezoeken, heb je je paspoort nodig en moet je een safarikaart kopen.

Mount Kenya national Park ligt over het algemeen op 3.000 meter hoogte en de Mount Kenya is een enorm hoge berg van 5.199 meter. Alleen de Kilimanjaro is hoger.

 

Have your say