5 tips om je volgende reisje te bekostigen

Houd je van reizen? Dan heb je een dure hobby uitgekozen. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn. Je kunt namelijk via talloze wegen zorgen dat je altijd voldoende geld in je zak hebt om te kunnen gaan en staan waar jij wilt. Deze vijf tips kunnen jou daarbij op weg helpen.

1 Kies iets anders
Wie het slim aanpakt kiest een alternatieve vakantiebestemming. Dit zorgt er niet alleen voor dat je ook eens iets anders ziet van de wereld, het zorgt er ook voor dat je vaak net even iets meer kunt doen met je budget. Zo kan je dus je volgende reis al veel eerder bekostigen. Deze tactiek is vrij gemakkelijk te volgen.

2 Spaar ervoor
Wanneer je graag op reis gaat, dan zal je daar ook iets voor over moeten hebben. Dat kan je bijvoorbeeld doen door in de periodes tussen je reizen minder geld uit te geven. Zet bijvoorbeeld maandelijks een bedrag opzij.  Sparen op rekening is immers de snelste manier om het voor elkaar te krijgen. Doelsparen is bijvoorbeeld een goede manier om iets te bereiken.

3 Slimmer boeken
Wist je dat reizen bijna per minuut van prijs wijzigen? Dit geldt bijvoorbeeld voor de kosten van de vlucht of voor de kosten van de hotelkamer die je boekt. Daarom is het altijd verstandig om niet te snel en niet te traag te zijn. Er zijn een aantal momenten waarop je veel goedkoper kunt zijn. Ver van tevoren, maar ook last minute zijn voorbeelden.

4 Voordeligste vervoer
Natuurlijk houdt iedereen van comfort, maar een klein offer kan al heel veel opleveren. Zo kan je bijvoorbeeld door niet met het vliegtuig, maar juist met meerdere mensen in een auto te reizen al veel besparen op de kosten voor de reis. Dit maakt het makkelijker om eerder weer te kunnen gaan, je houdt immers budget over van deze reis.

5 Kies nieuwe methodes
Er zijn heel veel nieuwe vakantiemethodes bijgekomen. Een ticketveiling bijvoorbeeld. Of een verrassingsreis. Veel van deze methodes kunnen ook op goedkopere wijze worden aangeboden. Het kan best aantrekkelijk zijn om deze keuze eens een kans te geven. Zo kan je flink besparen op de kosten en toch veel beleven.

Have your say