5 Prachtige plekken in Kroatië

Kroatië is een opkomend vakantieland, ieder jaar trekken er meer Nederlanders en toeristen uit andere landen naar dit prachtige land aan de Adriatische Zee. Veel Nederlanders gaan naar bekende campings zoals camping Lanterna of camping Vestar. Maar waar kun  je nog meer heen? Hieronder lees je 5 heerlijke plekjes voor een vakantie in Kroatië.

1. Plitvice meren

De Plitvice meren zijn waarschijnlijk het beroemdste stukje Kroatië. Het Nationale park mag in geen enkel geval ontbreken tijdens een bezoek aan Kroatië. Je vindt hier prachtige meren en watervallen die voor iedereen te bezoeken zijn. Het park kent 2 ingangen en van elke ingang starten 4 verschillende wandelroutes. Deze variëren van looptijden van 2 uur tot 8 uur. De korte routes worden gecombineerd met bus- en boottochten waardoor je altijd de mooiste watervallen kunt bewonderen. Beste reistijd: Laagseizoen, april, mei, september, oktober.

2. Zagreb

De hoofdstad van Zagreb, minder in trek onder de toeristen omdat de stad niet aan de kust licht, maar dat is zonder meer onterecht. Deze prachtige stad met klein en gezellig centrum biedt meer dan genoeg voor iedereen. Zo is er de Sint-Marcuskerk, de Sint Stefanus Kathedraal en de Lotrscak Toren. Meer lezen over deze heerlijke stad? Lees dan het reisverhaal van ‘Thank God I Travel’ over Zagreb

3. Split

Split wordt door velen gezien als een van de leukste en gezelligste plekjes van Kroatië. Veel reizigers kiezen er dan ook voor om te vliegen op Split en vanuit daar het land te verkennen. Vanuit hier ben je namelijk snel in Dubrovnik of de Plitvice meren. Split heeft een gezellige boulevard aan het water waar je heerlijk kunt zitten, maar daarachter vind je het gezellige centrum met leuke winkelstraatjes en prachtige gebouwen. Vanuit Split zijn ook de eilanden Brac en Hvar eenvoudig te bezoeken.

4. Dubrovnik

De fanatieke volgers van de serie Game Of Thrones weten het natuurlijk al lang, maar Dubrovnik is de plek waar King’s Landing op gebaseerd is en grotendeels gefilmd is. Ook voor de niet fans van de serie is Dubrovnik een van de mooiste steden van Kroatië. Het historische centrum is niet voor niets opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO

5. Brac

Vanaf Split is he slechts een klein uurtje varen naar Supetar op Brac. Dit prachtige eiland staat bekend om de witte stenen waar het eiland ook naar is vernoemd, namelijk Brac. Van deze steen is onder andere het Witte Huis in Washington gebouwd. De boot vanaf Split komt aan in Supetar, het grootste plaatsje van het eiland, maar aan de andere kant van het eiland bij het plaatsje Bol vind je een van de mooiste stranden die Europa rijk is. Namelijk het Zlatni Rat strand. Zonder twijfel het bezoeken waard dus! Ook hier hebben de bloggers van Thank God I Travel een leuk verhaal over geschreven op hun site.

1 comment

  1. Pingback: Ga je op autovakantie? Zo bereid je je goed voor - De reisgazet

Have your say