Zo ervaar je Antwerpen op zijn best

Antwerpen is een veelzijdige stad waar altijd wel iets te ontdekken en te beleven valt. Misschien denk je dat deze Schelde stad geen geheimen heeft? Het maakt niet uit hoe goed je Antwerpen kent. Antwerpen blijft een avontuur voor iedereen!

Elke wijk in Antwerpen is anders, er zijn geen twee parken in Antwerpen gelijk en elk plein is ook weer anders. Tijdens de zomermaanden is er op elke straathoek wel een activiteit te bekijken. En in de winter is er ook van alles te ontdekken. Alle maanden van het jaar zijn in Antwerpen goed gevuld. Iedereen is welkom om aan een hernieuwde ontdekkingstocht door Antwerpen te beginnen.

Antwerpse verrassingen

Antwerpen heeft heel wat verrassingen die het ontdekken waard zijn. Naast de bekende bezienswaardigheden zoals het Rubenshuis, het Begijnhof en het historisch centrum van Antwerpen, zijn er nog veel meer minder bekende bezienswaardigheden.

  1. Ga op de fiets

Om leuke Antwerpse verrassingen te bezoeken, is het heel handig om een fiets te gebruiken. In Antwerpen is het mogelijk om gebruik te maken van een stadsfiets. Bezoek eens een van de wat onbekendere Antwerpse musea. Allen zijn stuk voor stuk uniek. Wat te denken van bijvoorbeeld: het Middelheimmuseum. Dit is een párk vol beeldhouwkunst. Of het Plantin-Moretus. Een museum dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat.

  1. Het MAS en het Red Star Line Museum

Door middel van stedelijke vernieuwing in de wijk Antwerpen-Noord, is de stad dagelijks nog aan het groeien. Om Antwerpen goed te ontdekken heb je meer dan een dag nodig om alles te zien. Nieuwe musea zoals het MAS en het Red Star Line Museum zijn een belangrijk onderdeel van het culturele aanbod in dit gebied. Ze bieden de bezoekers de gelegenheid om Antwerpen opnieuw te leren kennen, maar dan op een andere manier.

  1. Onder de schelde wandelen en de eerste wolkenkrabber van Europa

Ook een bijzonder uitstapje kan de voetgangerstunnel onder de Schelde door zijn. Deze Sint-Annatunnel ligt aan de rivieroever. En vanaf hier kan je met een roltrap naar de 30 meter diepe voetgangerstunnel. Deze is 572 meter lang. Ook is het mogelijk om per fiets door de tunnel te gaan. Wanneer je aan de overkomt weer boven de grond komt, heb je een mooi uitzicht op de skyline van Antwerpen.

  1. De KBC toren, ook wel de Boerentoren genoemd, is een monumentaal gebouw dat in 1930 als eerste wolkenkrabber van Europa werd gebouwd. Het gebouw is 87,5 meter hoog en is echt een bezoek waard.
  2. Bezoek ook het Centraal Station

Het grote station van Antwerpen, is op zich ook al een bezoek waard. Dit imposante gebouw wordt vanwege haar bouwstijl ook wel ‘de spoorwegkathedraal’ genoemd.

Overnacht eens anders, boek een designhotel

Overnachten in een gebouw met een bijzondere architectuur en een unieke inrichting, levert vaak een unieke ervaring op. Ben je op zoek naar trendy design hotels in Antwerpen? Deze zijn er gemakkelijk te vinden. Deze hotels zijn vaak van alle gemakken voorzien en bieden de beste service. In ons ruime aanbod op de site van hotel-antwerpen.nl, zijn leuke thematische kamers te vinden of bijzondere kunsthotels. Zeker als je eens wat anders wilt, is een designhotel een echte aanrader.

Have your say