Waarom Chicago een aanrader is voor een Amerikaanse stedentrip

Een Amerikaanse stedentrip brengt je langs de grootste steden van het land. Een stad die daar ook bij hoort is Chicago. De perfecte ligging aan Lake Michigan maakt het al de moeite waard om hier een aantal dagen door te brengen.

Chicago is de stad van grootheden zoals Mahalia Jackson, Oprah Winfrey en Michael Jordan. Het is een stad die altijd volop bruist.

Lake Michigan en de Navy Pier
Als je de kans hebt, moet je zeker een dag door brengen op het strand van Lake Michigan. Fietsen langs de boulevard kan ook erg leuk zijn. Uiteraard moet je de Navy Pier bezocht hebben. Op deze pier is altijd wel iets te beleven. Zo worden er hier regelmatig vuurwerkshows gegeven. Je fietstocht sluit je af door een hapje te eten in een exclusief visrestaurant.

Luxe winkelen op Michigan Avenue

Michigan Avenue is de bekendste straat van Chicago. Je kunt hier eindeloos shoppen in de meest luxe winkels en lekker uit eten gaan met je partner. In deze straat vind je ook veel hotels waar je prima kunt overnachten tijdens je stedentrip.

Grant Park / Buckingham Fountain (foreground) with Chicago skyline
Volop genieten in de stadsparken van Chicago

Wil je heel eventjes de drukte van het stadsleven ontvluchten? Bezoek dan een stadspark in Chicago. Er zijn diverse stadsparken te vinden in de stad, waarvan het Millennium Park de meest bekende is. Het is de plek waar veel exposities en concerten worden gegeven. Wil je kennis maken met een stukje Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis? Het Washington Park is dan zeker aan te raden.

Boek je vliegtickets, hotel en huurauto in één keer

Voor het boeken van voordelige vliegtickets naar Chicago, bezoek je de website tix.nl. Je kunt hier eveneens een hotel of huurauto boeken.

Maak er een gezellige vakantie van in het indrukwekkende Chicago!

Have your say