Vier Holi in India!

Het feest van de kleuren, Holi, is de laatste jaren erg populair geworden in ons eigen land. Overal zien we diverse festivals opduiken waar je met gekleurd poeder op elkaar kunt gooien. Gek eigenlijk, aangezien het niet iets van onze cultuur is. Oorspronkelijk komt dit feest uit India, waar mensen het jaarlijks vieren. Wat is er leuker dan een traditioneel feest vieren in het land waar het vandaan komt? Helemaal met zoiets avontuurlijk als het Holi festival. Boek snel je reis naar New Delhi of Mumbai en geniet van het land van de curry’s, de Bollywoodfilms en de kleuren.

Jaarlijks feest
Elk jaar rond maart wordt het Holi-Phagwa feest gevierd. Het wordt gevierd om de overwinning van het kwade op het goede te vieren en daarom is het een van de grootste culturele evenementen en feesten van Hindoeïsten. Vooral in de grotere steden is het een echte must om hier eens bij te zijn. De plaatselijke bevolking kijkt helemaal niet raar op als toeristen mee willen feesten en ze nemen ze juist mee naar hun families en bijzondere feestjes om mee te kunnen feesten. Ze willen de toeristen juist laten zien wat hun cultuur is en dat maakt het zo bijzonder.

Golden Triangle Tour
Wanneer je dan toch in een stad als New Delhi bent is het aan te raden om vanuit hier diverse andere dingen te ontdekken. Boek bijvoorbeeld een dagtripje naar de wonderbaarlijke Taj Mahal of ga op een mini-rondreis langs verschillende steden. Een van de tours die de moeite waard is, is de Golden Triangle tour: een tour per auto langs drie verschillende steden: Delhi, Agra en Jaipur. Een absolute must voor mensen die voor kortere tijd in India zijn, maar toch wat willen ontdekken van dit prachtige en bijzonder kleurrijke land.

Have your say