Top 5 leukste outdoor activiteiten

Er zijn veel mensen die kiezen voor een strandvakantie of een stedentrip, maar ook actieve vakanties zijn nog steeds erg populair. Mensen willen er op uit om te sporten, van de natuur te genieten en even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte die technologie met zich meebrengt. In dit artikel geven we de 5 leukste outdoor activiteiten voor tijdens je actieve vakantie.

1.      Bergbeklimmen

Bergbeklimmen is erg populair bij actieve vakantiegangers. Wanneer je vaak naar verschillende bestemmingen op vakantie gaat, zal het ook nooit gaan vervelen. Overal ter wereld vind je namelijk uitdagende bergen voor zowel beginners als gevorderden. Veel mensen trainen een tijd lang op wat kleine bergen of heuvels om vervolgens een grote berg zoals de Kilimanjaro, Mont Blanc of de Mount Everest te beklimmen. Een echte bucket list ervaring!

2.      Mountainbiken

Ook mountainbiken is een toffe outdoor activiteit die je overal ter wereld kunt beoefenen. Veel mensen bedrijven deze sport al in Nederland, maar ons vlakke kikkerlandje heeft natuurlijk vrij weinig te bieden voor de echte liefhebbers. Het verschilt natuurlijk per land hoeveel paden er zijn aangelegd, dus het wordt pas echt ruig als je down hill gaat fietsen. Wil je niet te ver van huis, maar wel een ruig landschap? Ga dan eens mountainbiken in de Ardennen.

3.      Paintballen

Paintballen is erg populair als groepsuitje. Dit wordt vaak gewoon in Nederland of in de Ardennen gedaan. Er zijn echter ook landen waar paintball als echte sport wordt beoefend. Een erg leuke activiteit waarbij actie gegarandeerd is!

4.      Dropping en GPS tochten

Wandelen is natuurlijk één ding. Er zijn echter ook loop activiteiten die net iets extra’s hebben. Denk bijvoorbeeld aan een dropping. Hierbij wordt je letterlijk ergens ‘gedropt’. Vervolgens moet je zelf de weg terug vinden. Vaak mag je gebruik maken van een GPS apparaat of een landkaart. Er zijn ook GPS tochten waarbij je aan de hand  van coördinaten de omgeving gaat verkennen.

5.      Raften

Raften is een spannende groepsactiviteit voor bikkels. Je legt een aantal kilometers stroomafwaarts af in een rubberboot. Zwemdiploma en zwemvest verplicht, want de kans is groot dat je wel een keer te water zult raken.

Have your say