Studiereis naar het geweldige Mexico

Ter uitbreiding of verdieping van je studie een reis maken naar het buitenland? Kies dan eens voor het prachtige Mexico. Dit land in Noord-Amerika met zo’n 116 miljoen inwoners heeft een prachtige natuur en heeft veel te bieden op toeristisch en activiteiten gebied. In Mexico wordt Spaans gesproken en is daarom ideaal voor bijvoorbeeld een stage, taalreis of cursus Spaans. Natuurlijk kan je ook op een taalreis gaan naar Spanje, maar Mexico staat garant voor een adembenemende reis!

Playa del Carmen

Wie kent Playa del Carmen niet? Dit populaire vakantieoord staat bekend om haar prachtige stranden, vele bezienswaardigheden in de directe omgeving en het heerlijke klimaat. Playa del Carmen ligt op slechts een halfuur van de luchthaven van Cancun en is een voormalig vissersdorp. Het dorp op zich heeft zo’n 120.000 inwoners en leeft van het toerisme. Deze trekpleister heeft diverse grote hotels, mooie zandstranden en vele restaurants en bars. Daarnaast vind je voor de kust van Playa del Carmen het een na grootste rif ter wereld, het Great Maya Reef. Heerlijk om te gaan duiken. Het grote voordeel van Playa del Carmen is dat het naast de vele toeristische mogelijkheden ook taalscholen heeft. De Academia Columbus ligt midden in het bruisende centrum van de plaats en op loopafstand van het strand. Een ideale school voor een cursus Spaans! Op deze school heb je diverse mogelijkheden tot het volgen van een Spaanse cursus, van semi-intensief tot superintensief of business Spaans.

In de nabije omgeving van Playa del Carmen vind je diverse mooie en unieke plekken, die een bezoek waard zijn gedurende je studiereis, naast het leren moet je er hier ook op uit trekken. Vanuit Playa kan je de bus nemen naar Tulum, een archeologische vindplaats aan het witte zandstrand, gesticht door de Mayas. Tulum heeft een prachtige oude ruïne aan het strand en de zee, een oude Maya-tempel en prachtige muurbeschilderingen van de Templo de los Frescos.

Een bezoek aan Tulum is perfect te combineren met het grote openbare zeeaquarium van Mexico: Xel-ha. Xel-ha is een natuurlijk aquarium met prachtige cenotes (waterbevattende grot of poel), talrijke vissen en vele grotten. De perfecte plek om de snorkel uit de kast te halen of om te gaan duiken. Hier zul je je ogen uitkijken.

Cenote: El Castillo:

1

Bezoek Chichen Itza

Een derde plek welke je gezien moet hebben is Chichen Itza. Deze plek ligt echter wel 180 kilometer van Playa del Carmen af, maar is zeker een bezoek waard!
Chichen Itza is het best bewaarde piramidecomplex van heel Mexico en pas in 1850 ontdekt door archeologen. In Chichen Itza kun je onder andere de Chac Mool (achteroverliggende man die de offers droeg), El Castillo (tempel), Tempel der Krijgers en de Zaal van Duizend Zuilen bezichtigen.

Chac Mool:

2

Tempel der Krijgers:

3

 

Have your say