Roadtrip in Spanje

Bij een roadtrip denk je al snel aan een land als Amerika of Canada. Toch kun je in Europa ook prima een roadtrip maken. Spanje is een land dat uitermate geschikt is voor het maken van een roadtrip.

Praktische zaken vooraf regelen

Voordat je een roadtrip gaat maken in Spanje, is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te regelen. Neem contact op met je reisverzekering en vraag of er speciale aantekeningen gemaakt moeten worden op je polis. Wanneer je een roadtrip gaat maken van langer dan 30 dagen, moet er in de polis vaak iets aangepast worden. Het maximum aantal dagen voor dekking bedraagt namelijk vaak maar 30 dagen. Indien je nog geen reisverzekering hebt kun je bij het afsluiten hiervan rekening houden met de dekking. Denk eerst goed aan uw wensen met betrekking tot de dekking en bekijk daarna de premies. Meer info hierover vindt u op zekervergelijken.nl.

Het huren van een auto in Spanje

Wanneer je met het vliegtuig naar Spanje gaat en vanaf daar verder het land intrekt met de auto, dan kun je bij de meeste vliegvelden gemakkelijk een auto huren. Het is verstandig om dit vooraf online te regelen. Dit kan bijvoorbeeld hier. Het huren van een auto in Spanje is namelijk erg populair. Bij autohuur in Spanje op het vliegveld moet je over het algemeen je rijbewijs, een legitimatiebewijs en creditcard bij je hebben.

auto huren

Een stedentrip tijdens je roadtrip

Andalusië is een prima regio voor het maken van een roadtrip. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een stedentrip te maken. Wanneer je als startpunt Malaga neemt, kun je in 4 dagen grote steden zoals Sevilla, Cordoba, Ronda en Granada bezoeken. De afstand tussen Malaga en deze steden kun je zonder oponthoud binnen 2 uur afleggen. Je hebt dan voldoende tijd om de steden ook te bezichtigen.

In Cordoba moet je zeker een bezoek hebben gebracht aan de Middeleeuwse Moskee Cathedraal. Het is een spectaculair monument dat je zeker ervaren moet hebben. In Sevilla zal vooral de keuken uit Andalusië je aanspreken. In Ronda is het de moeite waard om op de brug te staan die de 2 delen van de stad met elkaar verbind.

Een roadtrip langs de Spaanse Costa’s

De kust van Spanje is natuurlijk ook uitermate geschikt voor het maken van een roadtrip. De Spaanse Costa’s bieden je volop mogelijkheden om te genieten van zon, zee en strand. De kust wordt daarnaast ook gekenmerkt door prachtige bergen. Onderweg zijn er talloze plekjes waar je kunt stoppen en pittoreske dorpjes die je kunt bezoeken. Ook een roadtrip richting het Spaanse Gibraltar is zeker aan te raden! Dit kan een mooi eindpunt zijn van je roadtrip door Spanje.

Belangrijke papieren die je niet mag vergeten

Wanneer je een roadtrip gaat maken, is het belangrijk dat je een aantal papieren altijd bij je hebt. Dit is onder andere de groene kaart van je auto. Mocht je deze niet meer hebben, dan kun je deze gemakkelijk aanvragen bij je verzekeringsmaatschappij. Ook je zorgpas is handig om bij je te hebben, net als je pas van de ANWB. Mocht zich pech voordoen onderweg, dan weet je in elk geval dat je verzekerd bent van goede hulp! En vergeet natuurlijk niet om een landkaart of navigatiesysteem bij te hebben, zodat je altijd kunt zoeken waar je bent.

roadtrip landkaart

Naast Spanje zijn er nog veel meer leuke bestemmingen waar je een roadtrip kunt maken, denk aan Zwitserland of zelfs China is heel gaaf en bijzonder om met de auto te verkennen.

Have your say