Reizen met lenzen of bril? 5 tips!

Als je een bril of lenzen draagt, dan moet je hier ook goed rekening mee houden als je gaat reizen. Je wilt niet dat er iets met je bril gebeurt of dat je de hele vakantie lang last hebt van je ogen. Een goede voorbereiding is het halve werk, nietwaar? Wij geven je 5 praktische tips voor als jij wilt gaan reizen met lenzen of een bril.

1. Zorg voor een zonnebril op sterkte

Als je altijd een bril draagt, dan heb je natuurlijk meerdere mogelijkheden om je ogen goed te beschermen tegen de zon. Je kunt een pet dragen of bijvoorbeeld gebruik maken van een zonneklep, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Een gewone zonnebril is leuk, maar als je niet goed kunt zien zonder sterktebril dan loop je de hele vakantie rond met hoofdpijn. Zorg gewoon voor een goede zonnebril op de juiste sterkte.

2. Neem microvezeldoekjes mee

Veel mensen die een bril dragen kiezen ervoor om natte brillendoekjes mee te nemen. Dit zijn voorverpakte poetsdoekjes voor het schoonmaken van je bril. Mooi natuurlijk, maar deze doekjes bevatten houtvezels en beschadigen je bril tijdens het schoonmaken. Zorg ervoor dat je goede microvezeldoekjes in je bagage stopt voor het schoonmaken van je glazen.

3. Daglenzen meenemen

Zeker als je van plan bent om er een lekker actieve vakantie van te maken is het goed om voor daglenzen te kiezen. Je kunt dan gewoon iedere dag met een nieuw paar lenzen beginnen zonder dat je met lenzenvloeistof aan de slag moet in je vakantie. Ideaal om verder nergens rekening mee te hoeven houden.

4. Neem een petje mee voor wandelingen

Als je veel gaat lopen tijdens je vakantie, dan kun je erop wachten dat je veel gaat transpireren. Dit kan problemen opleveren als je lenzen draagt. Je wilt natuurlijk niet de hele wandeling met een handdoek in je handen lopen. Je kunt een pet kopen om in elk geval het transpiratievocht uit je haar weg te houden bij de ogen.

5. Neem oogdruppels mee

Er zijn meerdere zaken die tijdens je vakantie kunnen zorgen voor irritatie aan de ogen als je lenzen draagt. Denk bijvoorbeeld aan (zee)water, airconditioning en de zon. Je ogen worden sneller droog en kunnen geirriteerd gaan aanvoelen. Het is niet overal even makkelijk om oogdruppels te kopen, dus neem deze gewoon van huis af mee.

1 comment

  1. Het is inderdaad altijd verstandig om een set daglenzen mee te nemen. Je hoeft minder mee te nemen en je hebt geen probleem wanneer je je enige set lenzen kwijtraakt. Dit doe ik ook altijd. Daarnaast neem ik voor de zekerheid altijd een bril mee. Deze vind ik fijn om te dragen in het vliegtuig.

    Beantwoorden

Have your say